Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

"HİZMET ODAKLARIDIR"

Daha sonra bir konuşma yapan Kılıç, muhtarlar için ‘devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli’ benzetmesinde bulunarak, “Kdz.Ereğli’de 137 muhtarımız görev yapmaktadır. Demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız; görev yaptıkları köy ve mahallelerinde sorunların çözümü vatandaşların talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden hizmet odaklarıdır. Bu noktada gerek köylerimizde, gerek beldelerimizde, gerek mahallerimizde vatandaşlarımıza öncülük eden muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımı ile kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.”dedi.

 

MUHTARLARI YALNIZ BIRAKMADILAR

Törene Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Beldesi Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile ilçenin mahalle ve köylerinde görev yapan çok sayıda muhtar katıldı.

ZONGULDAK
Zonguldak'ta, "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, yaptığı konuşmada, bu yıl Muhtarlar Günü'nün üçüncüsünü kutladıklarını söyledi.

Yerel yönetimlerin en küçük biriminin köy ve mahalle yönetimleri olduğunu belirten Nas, şunları kaydetti:

"Muhtar kelime anlamı itibariyle Türk toplumunun tarihsel, geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Köy ve mahalle kanunu yeniden tanımlanmalı, büyükşehirler içinde mahallelerin ve yöneticilerinin çalışma alanları yeniden düzenlenmelidir."