Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Hendek’te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Muhtarlar Günü Kutlandı


19 Ekim 2015 sayılı genelge ile her yıl kutlanan Muhtarlar Günü Hendek’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hendek Belediyesi tarafından Uludere Park sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programı ile başlayan Muhtarlar günü programına Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Süleyman Sercan Candan, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Kurum Müdürleri, Daire Amirleri ve Muhtarlar katıldı.
Muhtarlara ücretsiz otopark

Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, tüm Muhtarların gününü kutlayarak bazı müjdeler verdi. Kula, Hendek Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda tüm Muhtarların otoparkı ücretsiz olarak kullanabileceklerini söyleyerek Muhtarların ücretsiz otopark kartlarının teslim edileceğini söyledi. Konuşmasının sonunda Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Kula, Barış Pınarı Harekâtında görev yapan Ordumuza ve Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum, Allah yar ve yardımcıları olsun diye konuştu.
Dernek binası ve Otopark

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Muhtarlar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, seçilmiş olan tüm Muhtarlara başarılar dileyerek Muhtarlar Derneği binasının kullanılmaz halde olduğunu ve Belediyenin yanında bulunan eski dispanserin 2 katında gerekli çalışmalar yapılarak İlçe merkezine yakın yenilenmiş ve modern bir şekilde Muhtarların kullanımına sunulacağının müjdesini verdi.

Muhtarlara her konuda yardımcı olacağını belirten Babaoğlu, Muhtarların ne kadar sıkıntı çektiğini bildiğini, sabrederek elbirliği ile hizmetlerin Mahallelere ulaşacağını, Muhtarların hizmet adamı, Muhtarlığın ise hizmet yeri olduğunun altını çizdi.

Muhtarlık birimi

Muhtarlarımız bizim başımızın tacıdır diyen Babaoğlu, 91 Mahalle Muhtarımızla sürekli bir araya geliyor, hep birlikte Hendek’e en güzel şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Demokrasimizin en güçlü temel taşlarından olan muhtarlık müessesine büyük önem verdiğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu yüzden Belediyemiz bünyesinde Muhtarlar İşleri Müdürlüğümüzü kurduk. Mahallelerimizin ihtiyaçları bu müdürlük kanalıyla daha hızlı ve daha kaliteli bir şekilde çözüme kavuşacak. Bu güzel günde sizleri canı gönülden kutluyorum. Devletle millet arasında köprü olan muhtarlarımızı saygıyla selamlıyorum. Ebediyete intikal eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların sonunda Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür tarafından yapılan Dua’ların ardından program Hendek Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile devam etti.

Çelenk sunma törenine Hendek Kaymakam Vekili Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı j. Yzb. Süleyman Sercan Candan, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Siyasi Parti temsilcileri ile Kurum Müdürleri ve Muhtarlar katıldı.
Muhtarlar Halkın temsilcisidir

Hendek tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula ve Muhtarlar tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyulması Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından Hendek tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula Muhtarların sadece halkın temsilcisi olduğunu belirttiği günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Muhtarlığın temelinin ne kadar eski olduğunu ve toplumdaki asıl yerinin ne olduğunu bu anlamda Devlet büyüklerimiz, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Devlet büyüklerimize Muhtarlara göstermiş oldukları önem ve ehemmiyetten ötürü herkese çok çok teşekkür ediyor, günümüzün Muhtarlık kurumuna Hendek Halkına ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum diye konuştu.
Konuşmaların ardından Muhtarların tolu fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184