Muharrem İnce'den Erdoğan'a Öcalan göndermeli çağrı

Muharrem İnce, Diyarbakır'da çocukları için eylem yapan anneler hakkında konuştu. İnce, 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a oy için çağrı yaptırılması ve Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına göndermede bulundu.

GERÇEK GÜNDEM - CHP'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce, Habertürk'te Didem Arslan'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gazeteciler Nagehan Alçı, Gürkan Hacır, Deniz Zeyrek ve Sevilay Yılman'ın sorularını yanıtladı.

Muharrem İnce, Diyarbakır'da çocukları için eylem yapan anneler hakkında konuştu.

İnce, 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a oy için çağrı yaptırılması ve kırmızı bültenle aranan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın devletin televizyonu TRT'ye çıkarttılmasına göndermede bulundu.

"DİYARBAKIR'DAKİ ANALAR İÇİN ÖCALAN'DAN YARDIM İSTENSİN"

ALÇI: Diyarbakır'da HDP il binasının önündeki anneleri ziyareti düşünüyor musunuz?

İNCE: Benim gittiğimde böyle bir eylem yoktu. Giderim tabii niye gitmeyeyim. Bu akşam her konu dahil bir tanesini ayrı tutarım, anneyi. Ama Diyarbakır ama Cumartesi annesi ama şehit annesi. Çok dikkatli konuşmayı seçerim. Bu benim hem milli hem dini görevimdir. Asla o anneleri incitmek isterim.

İster HDP'nin ister CHP'nin ister AK Parti ister Cumhurbaşkanlığı'nın önünde, hiç farketmez. Bir annenin evladını aramasından daha insani, vicdani şey olamaz. Benim kendi doğrularım vardır. Doğrularım benim vicdanımdır. Ana vatan diyoruz. Ana vatanımızda analara ağıt yaktırıyoruz.

Ana haber diyoruz, ana haberlerde kadın cinayetlerini anlatıyoruz. Anayasa diyoruz ilkellikleri dolduruyoruz içine. Asla eleştirmem, haklarıdır. Ama şunu söyleyeceğim. Bu çocuklar kaçırıldı ya da gönüllü gitti. Nereye gittiler? PKK'ya. Kurucusu kim? Abdullah Öcalan. Nerede? İmralı'da.

Peki Nevruz'da Öcalan'ın mektubunu okuttu mu Erdoğan? Okuttu. Seçimde bir akademisyeni gönderim oy istedi mi istedi? Kardeşini televizyona çıkartıp oy istedi mi? İstedi. Şimdi aynı şeyi analar için yapsınlar. Sen oy için Osman Öcalan'ı televizyona çıkardın. Şimdi analar için yardım istesin. Binali Yıldırım'a oy isterken yapıyorsun bunu. Ben de böyle söylerim.

Etiketler
Muharrem İnce Diyarbakır Ağrı Abdullah Öcalan