Muharrem İnce'den 50 bin TL'lik tazminat davası

CHP'li Muharrem İnce, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında tazminat davası açtı.

Muharrem İnce'den 50 bin TL'lik tazminat davası

GERÇEK GÜNDEM - CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında tazminat davası açtı.

İnce'nin Cemal Enginyurt hakkında açtığı tazminat davası hakkında Avukatı Mustafa Kemal Çiçek açıklama yaptı.

Avukat Mustafa Kemal Çiçek, açtıkları dava hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Müvekkilim Sayın Muharrem İNCE tarafından, hiçbir zaman muhatap alınmamış olan, lakin her vesile ile müvekkilime yönelik olarak hakaret etmeyi gelenek haline getiren ve müteaddit davalarımızın devam ettiği,

Ordu Milletvekili Cemal ENGİNYURT hakkında, 16.03.2019 tarihinde, bir düğün salonunda tertip edildiği anlaşılan toplantıda, yapmış olduğu hakaretamiz ifadeler içeren konuşması hasebi ile Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2019/81 Esas numaralı dava dosyasında, 50.000 TL lik manevi tazminat ve eyleminin kınanması talepli dava açılmış olup,

keza bu kişi hakkında, suç niteliğinde olan fiili nedeni ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde TCK 125. Maddesi kapsamında şikayette bulunulmuştur.

Muharrem İNCE Vekili

Av. Mustafa Kemal ÇİÇEK"

Muharrem İnce'den 50 bin TL'lik tazminat davası - Resim : 1Cemal Enginyurt

CEMAL ENGİNYURT NE DEMİŞTİ?

ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizi sırasında Amerikan Apple marka telefonunu kırdığını belirten ancak daha sonra kırdığı telefonun gerçek olmadığını itiraf eden MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Akkuş Dernekler Federasyonu’nun Ankara Bağlum’da düzenlediği toplantıya katılmış, Muharrem İnce'ye hakaretlerde bulunmuştu.

MHP'li Enginyurt, İnce'ye hakaret ettiği konuşmasında, "Biz beka diyoruz, tavukçu Muharrem diye bir salak var. ‘Zeka sorunu’ diyor. Senin nerende zeka var? Sende zeka yok ki oğlum zaten" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Ordu Cemal Enginyurt Milletvekili Muharrem İnce