Muharrem İnce'den basın toplantısında dikkat çeken açıklamalar

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı %30,79'lik oy oranıyla seçimi kaybeden CHP'nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce CHP Genel Merkezi'nde kameraların karşısına geçti ve dün geceden bu yana beklenen açıklamasını yaptı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Seçim sonuçlarını kabul ediyorum. 15 milyon yurttaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bunu 30 milyon yapmak. Bu kısa sürede 30 milyon yapılabilir. Bunun için uğraşacağım" dedi. "CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusunu yanıtlayan İnce, "Mücadele etmek için milletvekili olmak gerekmez. Siyasi kadrolarda bulunmuş insan onun yolunu bulacaktır" diye konuştu.

İşte Muharrem İnce'nin açıklamaları:

Değerli basın mensupları geldiğiniz için teşekkürler. Öncelikle sosyal medyada dolaşan asparagas haberlerin hepsi yalandır. Böyle birşey yoktur. Beni kimse tehdit etmedi. Bu birkaç şizofren hasta insanın yaydığı iddialardır. Bunu bir kapatalım. Bu birincisi. İkincisi 15 milyon vatandaşımız bana oy verdi. Hedefimiz bu rakamı 30 milyon yapmaktır. Yapabiliriz buna inanıyorum ve bunun için uğraşacağım.

"SAYIN ERDOĞAN BENİM SLOGANIMI KULLANSIN"

Bir diğeri Sayın Erdoğan'a. Sayın Erdoğan lütfen bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun Cumhurbaşkanı olun. Benim sloganımı kullanın artık hepimizin cumhurbaşkanı olun. Kucaklayın milleti. Herkesi kucaklayın. Ben seçilseydim öyle yapıp sizin genel merkezinizde çayınızı içecektim. Sayın Erdoğan'dan bunu bekliyorum.

"ADALETSİZ BİR SEÇİM OLDU, SEÇİME KAN BULAŞTI"

Geleceğimizi derinden etkileyecek bir seçim yaşadık. Bu seçim ilan edilmesinden sonuçların açıklanmasına kadar herşeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur. Seçime kan bulaşmıştır. Suruç ve Erzurum'da yaşananlar seçimleri tarihe kaydetmiştir. Seçimler sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

"OYLARA SEÇİM SÜRECİNDE MÜDAHALE EDİLDİ"

Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. 16 Nisan'da Hayır - Evet bloku olarak şekillenme ortaya çıkmıştı. Hayır oyunun 16 Nisan'dan az olması açıklanmaya muhtaçtır. Oylara seçim sürecinde müdahale edildiğini gördük. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazandır. Bize ulaşan tutanaklarla YSK'nın açıkladığı oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

"TÜRKİYE'DE TEK ADAM REJİMİNE GEÇİLDİ"

Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz olmaya devam edecek.

"TÜRKİYE ERDOĞAN İLE YAŞAMINI SÜRDÜREMEZ"

Her 3 vatandaştan birinin onayını almış biri olarak tüm vatandaşların takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim. Bize düşen söylediklerimizin takipçisi olmak ve seçimde yaşadığımız heyecanı büyüyerek devam ettirmektir. Türkiye Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yaşamını sürdüremez.

Yerel seçimlere kadar süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Kendi adıma beni aday yapan partime ve tüm seçmenlere dönük çıkaracağımız sayısız dersler bulunmaktadır. Eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Bize düşen yanlışlarımızı düzeltmek olmalıdır.

"MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM"

Birbirimize güvendiğimizde çok şeyler yapabileceğimizi bu seçim göstermiştir. Geleceğimizi kazanmak için herkesle birlikte olmaya devam etmeliyiz. Benim gündemim Türkiye'dir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. Gençlerin payının çok yüksek olduğunu biliyorum. Sizlerin bana olan güveni devam ettiği sürece ben bu mücadeleyi sürdüreceğim. Aynı kararlılıkla bugünden itibaren çalışmaya devam edeceğim.

Muharrem İnce, TRT muhabirini dışarı çıkardıMuharrem İnce, TRT'yi toplantıdan kovdu

İnce açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?
Mücadele etmek için milletvekili olmak gerekmez. Siyasi kadrolarda bulunmuş insan onun yolunu bulacaktır.

"ADAM KAZANDI" MESAJI

Önce "YSK'nın resmi açıklamasından sonra açıklama yapacağım" diyen İnce daha sonra FOX TV sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya'ya gönderdiği Whatsapp mesajında "Adam kazandı" demişti.

 "ATTIĞIM MESAJ HATAYDI"

İnce ayrıca bir gazetecinin sorusu üzerine İsmail Küçükkaya'ya attığı "adam kazandı" mesajı için şunları söyledi:

"İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça bir mesaj attım. Haber yapacağını düşünmedim. Vatandaşlarımızın bunu mesajla değil bizzat benden öğrenmesi gerekirdi. Bir hatam oldu. Her şey netleşsin öyle açıklama yapacaktım. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim. Öyle bir şey yazmamam gerekiyormuş. Özür diliyorum onun için."

İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye ''adam kazandı'' yanıtıİsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'ye ''adam kazandı'' yanıtı

ÇALINTI OY İDDİALARI

İnce seçimde oy hırsızlığı iddiaları ile ilgili olarak da dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Medyanın karşısına çıkacaktım. Oy çalmışlardır. 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Seçim sonucunu kabul ediyorum. Arada 10 milyon fark var." dedi.

CHP SORULARINA SERT YANIT

CHP'nin hataları olduğunu söyleyen Muharrem İnce, gazetecilerin "CHP'nin hataları neydi" sorularına ise yanıt vermedi. "Bu konulara girmeyeceğim" diyen İnce gazetecilerin ısrarlı sorularına "Arkadaşlar CHP'nin yanlışlarını konuşmak benim haddime değil. Bir daha bu konuda soru sorarsanız toplantıyı bitiririm" dedi. İnce, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüklerini açıkladı.

"TÜRKİYE'NİN NEFES ALMASI LAZIM"

İnce "Aldığınız oyları nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna da "Türkiye'nin nefes alması lazım. Türkiye'nin nasıl kuşatıldığını göreceğiz. Buradan çıkışın yolu sandıklarını incelediğinizde bütün kesimlerden oy almışız. Türkiye'de siyasi yelpazade kim varsa bize yansımış. CHP'lilerin ful oyu var, ülkücüler var, HDP'liler var, AK Partililer var, İYİ Partililer var. Bunu büyütmemiz lazım." yanıtını verdi.

DİĞER ADAYLARIN OYLARINI İŞARET ETTİ

"Diğer muhalefet partileri biraz fazla oy alsa seçimin ikinci tura kalacağını söyleyen" İnce, "41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz. 8-9 puan fazla almışız. Diğer muhalefet partileri 10'un üzerinde alsa seçim ikinci turdaydı. 30 barajını yıktık, 50'yi de yıkabiliriz" diye konuştu.

İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşeceğini de söyledi.

"İLK TURDA HEDEFİM YÜZDE 35'Tİ"

"İlk turda hedefim yüzde 35'ti" diyen İnce, "35'i aşarsak birinci turda ikinci turda alırım diyordum. Buna yaklaştık fakat İYİ Parti ve HDP'nin 12 bandında oy alacağını düşünüyordum. Saadet'i 3 görüyordum. İkinci turda seçimi alacağız diyordum. Bugün olsa yine aynı şeyi düşünürdüm. Diğer muhalefet partileri tahminlerin altında kaldılar" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEDİM"

Muharrem İnce bir gazetecinin "Dün akşam Sayın Erdoğan ile görüştünüz mü" sorusuna, "bunlar sosyal medya yalanları. Dün akşam tutanaklarla uğraşıyordum Erdoğan ile görüşmedim" dedi.

İnce, başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı henüz tebrik etmediğini ancak edeceğini kaydetti.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINA DESTEK VERDİ

Muharrem İnce basın toplantısını bitirdiği sırada gazetecilerin "Türkiye bölünecek mi?" sorusu üzerine durup "Türkiye bölünmez. Türkiye bölünemez. Buna kimse izin vermez" dedi. İnce ayrıca "Bakın dün Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan bir açıklama yaptı. Görüşlerine katılmasam da açıklamasına katılıyor. Dünyanın hiç bir yerinde olmayan demokrasiye katılım dünkü seçimlerde Türkiye'de gerçekleşti. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Yarışıyoruz" dedi.

SONUÇLAR GELDİKTEN SONRA SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde "YSK'nın önünde olacağım, siz sandıklara sahip çıkın" diyen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazandığı belli olduktan sonra sessizliğe gömülmüştü.

SEÇMENLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

İnce'nin dün gece sonuçlar belli olduktan sonra sessizliğe bürünmesi kendisine oy verenlerin de tepkilerine yol açmıştı. İnce de bu tepkiler üzerine Twitter'dan bir açıklama yaparak "Yarın saat 12:00'da basın toplantısı düzenleyeceğim" demişti.

Muharrem İnce'den ilk açıklama: ''Kaybettim, Erdoğan kazandı''Muharrem İnce'den ilk açıklama: ''Kaybettim, Erdoğan kazandı''

Muharrem İnce'nin oy oranıyla ilgili çarpıcı detayMuharrem İnce'nin oy oranıyla ilgili çarpıcı detay

Seçiniz...