ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Muharrem İnce parti kurabilir mi? Yaşar Tüzün partisinden ayrılır mı?

Muharrem İnce parti kurabilir mi? Yaşar Tüzün partisinden ayrılır mı?

Muharrem İnce "Parti kuracağım" demiyor, birilerine dedirtiyor. Parti kurmayacağı kesinleşince "Ben parti kuracağım demedim ki" demenin yolunu yapıyor.

O halde neden parti kuracağı dedikoduları çıktığında hemen "Ben partiden ayrılmıyorum, parti falan kurmuyorum" açıklaması yapmadı?

Son yerel seçimlerde birbirine benzemezleri bir araya getirerek İstanbul, Ankara dahil bazı büyükşehirleri kazanan CHP, AK Parti ve Erdoğan düşmanlarını heyecanlandırdı. Genel seçimlerde iktidar olma hevesi yükseldi. İç ve dış Erdoğan ve AK Parti düşmanları heveslerinin kursaklarında kalmasını isterler mi? Buna sebep olabileceklere fırsat verdirmezler.

Benim kanaatim sol kamuoyu İnce'yi öyle bir baskı altına aldılar ki İnce şimdiden bu baskının altında ezilmeye başladı. Cindoruk ve Meust Yılmaz'ı ziyaret ettiği söylendi, onlar da zaten İnce'ye partisini bölmemesi tavsiyesinde bulunmuşlardır.

İnce parti kurma arzusunda olduğu dedikodusunu bilerek kamuoyuna yansıtmış olabilir. Kılıçdaroğlu ve ekibi kendisini parti içinde Genel Merkeze giremeyecek hale getirdi. İnce parti kurmak istediğini yayarak Kılıçdaroğlu'nu panikletmek isteyip taviz koparma yolunu denemek istemiş olabilir.

İnce'ye parti kurdurmazlar kurmakta ısrar etse dahi "Kılıçdaroğlu ve ekibi son yapılacak seçimlerde CHP'yi iktidara taşıyamazsa zaten yolcu. Sen parti kurar başarısız olursan siyasi hayatın biter. Sabırlı ol ilk yapılacak seçimleri bekle. CHP iktidar olursa partiyi bölmediğin için kahramansın. CHP başarısız olursa Kılıçdaroğlu ve ekibi partisinin başında kalamaz yolun açılır" diyerek ağzına balı sürerler.

Diyelim ki yukarıda yazdıklarım olmadı, İnce parti kurdu. Şimdiye kadar İnce'nin hep yanında yol arkadaşlığı yapan ilimizden CHP milletvekili seçilen Yaşar Tüzün, İnce'nin partisine geçer mi? Aklıma bir hikaye geldi. İki ağa bir arada sohbet ederken "Benim kahyam bana çok itaat eder" konusu gündeme gelir, bakalım deneyelim derler.

Birinci ağa çağırır kahyasını "Oğlum git kendini benim için şu kayalıklardan aşağı at" der. Kahya hiç tereddüt etmeden atlar. İkinci ağa kahyasını çağırır  "Oğlum git kendini benim için şu kayalıklardan aşağı at" der.  Kahya koşarak kayaların üstüne çıkar "Ağam ben seni buraya kadar seviyorum" diyerek atlamaktan vazgeçer.

Tüzün parti değiştirir mi? Daha başka söze gerek var mı?

Bu yazı toplam 1315 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR