Muharrem İnce: Ben hazırım!

Muharrem İnce kurultay için kendisinin bir çağrıda bulunmayacağını açıklarken "Yürü önümüzden' derlerse ben hazırım ama ben 'ben önden yürüyeceğim' demeyeceğim." dedi.

Muharrem İnce: Ben hazırım!
Muharrem İnce: Ben hazırım!
CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Habertürk Tv'de Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu ‘Türkiye'nin Nabzı' programına canlı yayın konuğu oldu.

İnce canlı yayında kurultay için kendisinin bir çağrıda bulunmayacağını açıklarken 'Yürü önümüzden' derlerse ben hazırım ama ben 'ben önden yürüyeceğim' demeyeceğim.' dedi.

İnce şu ifadeleri kullandı;

''YAPISAL SORUNLARIMIZ VAR''

Muharrem ince, ''Ben Kılıçdaroğlu gitsin İnce gelsin demiyorum, bu sorunu çözmez. Yapısal sorunlarımız var. Ben diyorum ki toptan bir yönetim anlayışını değiştirelim. Nasıl oldu da 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Muharrem İnce farklı, farklı bir CHP'li demediler mi. Örgütü yok sayan bir anlayış olmamalı. Üyeler söz sahibi olmadan hiçbir şeyi çözemeyiz. Ben Muharrem İnce'nin başarısı buna bakmam ben şuna bakarım; partiyi 8 puan geçtim diye başarı olarak bakmam, Erdoğan geçti beni buna bakarım. Ben Erdoğan'ı geçmeliydim, cumhurbaşkanı ben olmalıydım.'' şeklinde konuştu.

İnce, ''İyi bir hazırlık ile 1 milyon genç üye kaydederek, söylemimizi değiştirerek tüzüğü değiştireceğiz mesela. Demokrasi eksikliği diyoruz, CHP'nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi. Türkiye'nin Anayasası ne ise CHP'nin de tüzüğü o. İkisi de yetkileri tek elinde toplamıştır. CHP tüzüğünü değiştirmelidir.'' dedi.

'YENİ PARTİ KURMAYACAĞIM''

Gazetecilere şunu söylüyorum benim ağzımdan duyanları esas alın. Yeni parti kurmayacağım, yok öyle bir şey. Benim ağzımdan yeni parti duydunuz mu? Benim böyle derdim yok. CHP kendini yenilemelidir, genel başkanını da , kadrolarını da, tüzüğünü de, programını da yenilemelidir.

''TABANDA BİR KAYNAMA VAR''

Genel Başkanlık ile ilgili soruya İnce, ''Ben adayım demiyorum, yürü önümüzden derlerse ben hazırım, çıkıp imza toplamayacağım, ama toplumda tabanda bir talep var, milletle inatlaşmak doğru değil. Ben bunun öncülüğünü yapmayacağım, insanlar çıkar toplarlarsa, davet gelirse ben burdayım.Tabanda bir kaynama olduğunu, bu imzanın toplanacağını biliyorum'' dedi.

"YÜRÜ DERLERSE..."


''Bu yenileşme olursa yeniden umut oluruz.'' diyen İnce, ''Ben delege değilim, olsaydım değişim için imza verirdim. Bu kurultayın toplanması için imza verirdim. Ama ben ortalığa dökülüpte imza istemeyeceğim. 'Yürü önümüzden' derlerse ben hazırım ama ben 'ben önden yürüyeceğim' demiyeceğim.'' dedi.

"PARTİ 20'NİN ALTINA DÜŞER"

Parti içinde değişimin gelmemesi durumunda zor duruma düşüleceğine belirten İnce, "Parti çok zor günler yaşar. 20'nin altına düşer. Bunu değiştirmemiz lazım. Otobüs gönderen belediye başkanı aday olsa da seçilemez" dedi.