Muhammet Balta haber61'e konuştu

Trabzon AK Parti Milletvekili aday aday Muhamet Balta; Haber61’i ziyaret etti. Muhabirimizin sorularını cevaplayan Balta, halka hizmeti görevleri olduğunu belirtti.Haber61 Muhabiri -  Trabzon’da il genel meclisi üyeliği, il genel meclisi başkanlığı, AK Pa

Muhammet Balta haber61'e konuştu

Trabzon AK Parti Milletvekili aday aday Muhamet Balta; Haber61’i ziyaret etti. Muhabirimizin sorularını cevaplayan Balta, halka hizmeti görevleri olduğunu belirtti.

Haber61 Muhabiri -  Trabzon’da il genel meclisi üyeliği, il genel meclisi başkanlığı, AK Parti Trabzon il başkanlığı ve son olarak ta 61 ve 62. hükümetlerde bakan yardımcılığı görevinde bulundunuz. Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Muhammet Balta - Evet, İl genel meclisi üyeliği ve başkanlığı dönemimde 476 köy ve ilçelerde sorunlara çözüm bulmaya çalıştık. Biz Trabzon’a sevdalıyız. Bunu ısrarla vurguluyorum. Trabzon’un tüm ilçelerinin sorunlarını ve çözüm noktalarını bildiğimiz gibi Trabzon adına kazanımlar sağlayabileceğimize inandığımız için yola çıktık. Trabzon’daki çalışmalarımızı bundan önce teşkilatlarımızla birlikte sürdürdük, bundan sonra da birlikte çalışarak Trabzon’umuzu Yeni Türkiye’nin vizyonu doğrultusunda daha da ileriye götüreceğiz.  İl başkanlığı görevi hayatımın en zor görevlerinden biriydi. Partimize kapatama davası açılmıştı. İl binasında çok zor günler geçirdim. Acılarımızı içimize attık. Trabzon'umuza sahip çıkmaya çalıştık. Ben yeri geldi AK Parti Trabzon İl Başkanlığında 8 gün partinin çekyatında uyudum. Partiyi kapatmadım. Çünkü Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bizim gibi Trabzon’un muhalefette hizmetlerin mağrur kalmasını istemiyordu. En önemli gördüğü illerden bir tanesi Trabzon’du, Trabzon Belediye başkanlığı onun için çok önemliydi. Rahmetli annesiyle telefon görüşmesinde Trabzon’u kaybettik demişti. Üzülmüştü. Biz de üzüldük. Ve biz o seçimlerde Başbakanımıza Trabzon belediyesini hediye edeceğimizi söyledik ve çok zor bir zamanda teşkilat mensuplarımızla el ele gönül gönüle o dönemde yerel seçimlerde de çok büyük başarılara imza attık. Sonra Allah nasip etti o zamanki başbakanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan tarafından bakan yardımcılığı görevine getirildik. 61 ve 62. Hükümetle birlikte Türkiye’nin en icracı Bakanlığında görevimizi en iyi şekilde yerine getirdik.

Haber61 Muhabiri -  bakan yardımcılığı gibi önemli bir göreviniz vardı? Neden milletvekili olmak istediniz?

Muhammet Balta - Bakın BU bizim için “Trabzon sevdadır. Trabzonlunun sevdası bayrağıdır vatanıdır. İşte biz Trabzon’a olan sevdamız ile tüm Türkiye’ye hizmet etme imkanı bulduk. Ankara çok önemli arkadaşlar, Ankara’yı öğrenmek çok önemli. Ankara’da ki sistemi bilmek çok önemli. Orada ki uluslararası organizasyonu bilmek çok önemlidir. 3,5 yılda çok ama çok şey öğrendim, yerel yönetimde olan belediye başkanlarımız bunun en büyük şahididir. 12 Uluslararası toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ettim. Ülkemde 72 vilayette ziyarette bulundum. Ben Muhammet Balta olarak sadece orada değildim. Trabzonlu olarak oradaydım. Koltuğa otururken dua ettim. Allah’ım bu koltuğa otururken mütevaziliğimi kaybetmemeyim, buradan ayrılırken hiçbir arkadaşımızın ah etmesine müsaade etme dedim. Ayrılırken aynı dualarla o makamdan ayrıldım. Gözyaşları ile bizleri uğurladılar. 38 bin kişilik ekip arkandadır dediler. Ben bir Trabzon olarak gurur duydum. Sizleri Türkiye’nin her ilinde sizleri temsil etmeye çalıştım. İl Genel Meclisi üyesi ve başkanlığı, İl başkanlığı ve bakan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bu görevler bizim için çok büyük tecrübe oldu. Şimdide milletvekili için yola çıktık. Trabzon milletvekili olmak gerçekten bir ayrıcalıktır. Bu uğurda bütün bilgi, beceri ve tecrübelerimizle birlikte TBMM’de de Trabzon’un sesi olmak ve Trabzon’a hizmet etmek için görevimden istifa ettim ve bir yola koyuldum.

Haber61 Muhabiri -  Son yıllarda sizin için Trabzon’un Ankara’da ki tek kapısı deniliyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Muhammet Balta - Bakın biz Ankara’da Ülkemizde çağdaş normlara uygun, yaşanabilir şehirler, beldeler, köyler ve yaylalar oluşması için çalıştık. Bakanlıklarımızla, Belediyelerimizle, muhtarlarımızla tam bir uyum içerisinde çalıştık. Ayırım yapmadan makul taleple gelen herkese yardımcı olduk, katkı verdik, işlerini gördük. Bütün bunları yaparken Trabzon’un farklı bir yeri oldu. Doğduğum ve yetişip siyaset yaptığım şehre farklı bir heyecan taşıyarak hizmet ettim. Belediye başkanlarımız, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri başta olmak üzere STÖ temsilcileri ile daima irtibat halinde oldum ve bulunduğum makamda “milletime nasıl hizmet edebilirim” düşüncesi ile çalıştım. Siyasette İnsanlara dokunursanız, merhaba derseniz, oturup çayını içerseniz, yemek yerseniz, hastasını ziyaret ederseniz, mutlu gününde, üzüntülü zamanında onunla birlikte olursanız, tırpan biçen bir çiftçiye selam verirseniz, yoksul bir ailenin evinden bir tas çorba içerseniz ve en önemlisi de milletimizin duasına mazhar olabiliyorsanız başarılısınızdır. Bunun sonucunda da karneye baktığınızda onun mükafatını alırsınız. Biz her zaman bu düsturla hareket ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu yüzden olsa gerek çok değerli teşkilat mensuplarımız halkımız bizi şekilde değerlendiriyor. Allah hepsinden razı olsun.

Haber61 Muhabiri -  Trabzon için hedefleriniz nedir? Biraz bunlardan bahseder misiniz?

Muhammet Balta - Trabzon insanı liderlik vasfına sahiptir. Herkes kendisini lider kabul ediyor. Bunu avantaj haline getirmek için kanaat önderlerinin çok fazla mücadele etmesi lazım. Bazı şeyleri bir kenara bırakıp, esas bir bütün halinde toplumun faydalanabileceği doğru işler etrafında çalışmalar yapılması lazım. Bu şehir bütün dinamikleriyle ortak bir hedef etrafında birleşip hareket ettiği zaman hep başarılı olmuştur. Bütün kanaat önderlerinin bunu başarmak için mücadele etmesi gerekiyor. İnsanlar farklı siyasi görüşte olabilirler. Onları ötekileştirmemek gerekiyor. Trabzonumuzun beklentilerini yakinen bilen biriyim. Şehrimizin tüm projeleri ve yeni beklentileri konusunda büyük bir çaba içersindeyiz. Bu itibarla enerjimizi tamamen şehrimizin geleceğine ve projelerine harcayacağız. Yeni Türkiye yolunda Trabzon'umuzu 2023'e hazırlamak zorundayız. Kırsalda ve merkezde ne sıkıntılar olduğunu biliyorum. İkinci Üniversite olmazsa olmazımız olacak. Doğalgaz Beşikdüzü'nde Of'a yaymaya çalışacağız. Projelerin yapılması için güçlü bir iradeye ihtiyaç var. Bu güç Trabzon’da var.  Projelerimiz arasında Trabzon’a 2. Devlet üniversitesi, çevre yolu, yatırım adası, OSB’ler, demiryolu hizmeti vermek. Şehrimizi planlayarak, 2019 ve 2023’de bu süre içinde kısa orta ve uzun vadede neler gerçekleşecekse gece gündüz koşan ekip arkadaşlarımızla bunları başaracağız. Bunlardan kimsenin şüphesi olmasın. Nelerin olacağın biliyoruz. Bunu yapabilecek güce, bilgili, becerikli, deneyimli kadrolara sahibiz. Trabzon’un kendine özgü güçlü, yerel basını, STÖ’leri, iktidarı muhalefeti ile el ele verip bu projeleri gerçekleştireceğiz. Trabzon insanımız hizmetin en iyisine layıktır. Bu hizmetleri onlara sunacağız.  8 Haziran sabahı milletvekili olursak ne yapacağımız hazır. Bismillah diyerek işe başlayabiliriz.”

Haber61 Muhabiri -  Son olarak neler söylemek istersiniz?

Muhammet Balta - Dünyanın en önemli stratejik konumuna sahip olan Türkiye, diğer değerleriyle de dikkatleri üzerinde toplamaktadır. Son yıllarda ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları hepimiz biliyoruz. Paralel, yatay, dikey, çapraz, Allah ne verdiyse saldırmaya başladılar. Durum çok vahim ve tehlikeli arz etmektedir. Böyle alçakça saldırılar karşısında top yekün tavır almak ve hükümetimize destek vermek zorundayız. Kim hangi siyasi fikirde olursa olsun gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu şer odaklarına karşı durmak vatandaşlık görevidir. Bu yüzden 7 Haziran milletimizin iradesiyle bu yükselişin sürekliliği için bir dönüm noktası olacaktır. AK Parti’nin Trabzon’da kadrolarında, teşkilatlarında görülür bir enerjisi var. Bu sefer Türkiye’nin yeniden inşaa edildiğini düşünerek oy kullanmak lazım. Yeni Türkiye inşaasında Trabzon kadrolarının aktif rol oynayacaktır. Bu topraklarda doğan bir kardeşiniz olarak Trabzon'a ve Türkiye'ye hizmet etmek için bu yola çıktık. Valiliğimizle, Belediyelerimizle, sivil toplum örgütleriyle, ilimizin kanaat önderleriyle el ele vererek inşallah şehrimizi geleceğe taşıyacağız. Bundan sonra sizleri en iyi şekilde temsil edeceğimizin sözünü veriyorum. 49 güzel insan arasından 6 güzel insan listeye girecek. Tüm aday adaylarımızı canı gönülden destekliyoruz. Yolları açık olsun. Allah utandırmasın.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset