Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2496.50
BIST 100
9444.41
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Haziran 2022

Muhalefetten beklenen

Geçtiğimiz hafta bildiğiniz gibi manevi dinamiklerimizden, milyonlarca inananın gönül verdiği, ‘Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı’ listesinde 34. sırada yer alan Mahmut Efendi 93 yaşında vefat etti. Cenazesine milyonlarca mümin iştirak etti. Hatta şimdiye kadar böyle bir kalabalıkla kılınan cenaze namazı görmedim. Hocaefendi yaşayışı, ihlası ve fedakârlığı ile örnek bir hayat sürdü. Kavga ve çekişmeden, terörden, düşmanlık, kin ve nefretten uzaktı. Hep barıştan, muhabbetten, iyilik ve yardımseverlikten yana oldu. Güler yüzlü bir alimdi.

Böyle bir kanaat önderi vefat edince gönlümüz muhalefet partilerin lider ve yöneticilerinden de cenazeye katılamasalar bile mesaj yayınlamalarını bekledi. Müslümanlarla helalleşmekten, tüm milletimizi kucaklamaktan söz eden liderlerin bir başsağlığı mesajı yayınlamaları hiç aykırı kaçmaz, milletimizin birlik ve beraberliği için harika bir örnek teşkil ederdi. Maalesef bu inceliği göremedik.

DOSTLAR SAĞ OLSUN

Babamlar 6’sı erkek 8 kardeştiler. Babamı kaybedeli 11 ay oldu. Hayatta sadece bir tek amcam kalmıştı.

Pazar günü de 1 aydır hastane yoğun bakım tedavisi gören en küçük kardeş olan amcam Lütfi Saygılı vefat etti. Dünya iyisi, merhametli ve inançlı güzel bir insandı. Böylelikle bir devir sona ermiş oldu.

Amcamın vefatı dolayısıyla çok sayıda dostumuz telefon açtı, mesajla başsağlığı paylaşımında bulundu. Hepsine buradan teşekkür ediyorum. Amcama Mevla’m rahmetiyle muamele buyursun, mekânı cennet olsun.

sefa saygılı_6efa3f5dc5728701dafa960efe64b444.jpg