Muhalefetsiz Demokrasi Olmaz

Bakıyorum da bugünlerde bir çok siyasi demokrasi havarisi kesilmişler.

Muhalefetsiz Demokrasi Olmaz

Muhalefetsiz Demokrasi Olmaz

Bakıyorum da bugünlerde bir çok siyasi demokrasi havarisi kesilmişler.

23 Ağustos 2019 Cuma 15:58

Demokrasi hazım edebilme sanatıdır.

Lakin bu zat-ı şahaneler basit eleştiriye bile tahammül gösteremiyorlar ila benim yaptığım ve dediğim doğru diyorlar ve Allaha da muhalefet ediyorlar. Düşünmüyorlar ki Allah herkesi farklı yarattı herkese farklı karakter verdi…

İsterseniz 97 yıllık cumhuriyet dönemimizde ana muhalefetimize bir bakalım.

1923-1950 arası bu ülkeyi CHP yönetti. tam 27 sene hemde tek parti olarak hemde muhalefetsiz olarak. CHP’liler şu soruyu kendilerine sormalılar. Biz bu ülkeyi tam 27 sene yönettik üstelik,1950 den bu yana tam 70 senedir iktidar olamadık.en fazla ülkenin 4/1 oyunu alabiliyoruz.bir kerede % 10 alamayıp barajın altında kaldık.

Bunları bir sorgulamalı.

BENİM CHP YE ÖNERİM.

1- 1923 den 1945 kadar dünyada,tek adamlık(diktatörlük vardı) dünyada,Lenin,Musoloni,Stalin,Mao,Hitler,Enver hoca,Yogoslavyanın diktatörü hatta Avrupa’nın bir çok ülkesinde monarşi(krallıklar)vardı. Bizde Atatürk ve İnönü vardı.

2-Avrupada bugün onların biri bile kalmadı düşünceleri,fikirleri hatta bir çok ülkede monarşi ya kalktı yada sembolik olarak bırakıldı.

3-Avrupa ikinci dünya savaşı yaşayıp yerle bir oldu.hatta Japonya atom bombası ile sarsıldı.hele Almanya bitti.çok kısa zamanda bu ülkeler ideoloji saplantılarından kurtulup her biri yüz Türkiye oldular.

4-97 sene evvel,internet,bigisayar,cep telefonu,hızlı tren,metro,tüp geçitler devasa uçaklar yani teknoloji yoktu. Dünya fikren,ilmen her şartta değişirken siz hep aynı kaldınız.

5- Bu memleketin hayrına yapılacak her işe takoz koydunuz insanların inançlarıyla alay ettiniz. Nerde halk karşıtı varsa halk partisine vekil ve yönetici ettiniz.daha kötüsü mezhepçi adamları vekil yaptınız hatta nerde tutucu despot adamlar varsa partiye doldurdunuz.

5-Hiç bir zaman halkı dinlemediniz halkın sevmediği tasvip etmediği her şeyi yaptınız söylediniz..

6- Halkla barışma yerine halkla zıtlaştınız,halkın milli ve manevi değerlerini ayak altına aldınız.

7-Kavgacı ve nizahcı uslübları olan insanları parti sözcüsü ve yöneticisi yaptınız Allah aşkına siz neyin siyasetini yapıyorsunuz halka rağmen halka karşı politikalar uyguladınız.!sıkışınca hep Atatürk maskesi taktınız.milleti Atatürk’ten de soğuttunuz.

Sözün hülasası şu,ya günümüzün siyasetine ve yaşantısına uyun halkla barışın kavgacı dili terk edin mezhepçi vekilleri seçmeyin.yada partiyi kapatın.çünkü yakın bir gelecekte CHP diye bir parti kalmayacak.

8- Muhalefet yapın yüksek sesle değil güzel güzel ifadelerle hükümetin yanlışlarını ifade edin.karşı proje oluşturup bu yanlış aha bu doğrusu deyin.

9- Bütün dünyanın yaptığı gibi ideolojiyi terk edin günümüz meseleleriyle siyaset yapın.

10- Bir bakın avrupada ki sosyal demokrat partilere onları kendinize örnek alın.siz kendinize sosyal demokrat derken kominizm yaptığınızın farkında bile değilsiniz.!

10- Bu ülkede büyük bir muhalefet boşluğu var bunun sebebide sizsiniz çünkü hep kavga yapıyorsunuz hatta testisleriniz ve aurt damarlarınız patlayıp yırtılana kadar bağırıyorsunuz ve halka çooook itici geliyorsunuz. Fikrinizle halka gelin projelerinizle mecliste muhalefet edin çünkü halk, halk partisinden böyle siyaset bekliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner374

banner367

banner366

banner360

banner326