Muğla, Görünür Belediyeler Arasına Girdi!

Muğla, Görünür Belediyeler Arasına Girdi!

İzlemedeyiz Derneği tarafından verilen Görünür Belediye Sertifikası bu sefer Muğla Büyükşehir Belediyesinin oldu.

Yapılan açıklamaya göre Görünür Belediye Sertifikası Osman GÜRÜN başkanlığındaki Muğla Büyükşehir Belediyesine verilmiştir. Muğla Büyükşehir Belediyesinin https://www.mugla.bel.tr alan adındaki internet sitesi görünürlük değerlendirmesinden olumlu sonuç almıştır.

Muğla Büyükşehir Belediye’sinin, ulaşılabilirlilik ve bilgi paylaşımı alanlarında olumlu bir örnek teşkil ettiği, Muğlalıların Belediye çalışmalarını hızlı ve verimli bir şekilde takip edebildiği,yapılan proje ve harcamalardan haberdar olabileceği bir internet sitesinin kullanımda olmasının önemi belirtildi.

İzlemedeyiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Örsek yapmış olduğu açıklamada, Görünür Belediye Sertifikasının Türkiye’de bir ilk olduğunu, yerel yönetimlerin önceliklerinin arasında seçmenlerin kendi belediyeleriyle ilgili tüm bilgilere en hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri olduğunu belirtti.

Baybars Örsek, Muğla Büyükşehir Belediyesinin Görünür Belediye sertifikasına sahip olmasının bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmaların bir göstergesi olduğunu, Osman GÜRÜN Başkanlığındaki Muğla Büyükşehir Belediyesinin ,Türkiye’deki 1397 Belediyenin tamamı için bir örnek oluşturmasını dilediklerini belirtti.


İzlemedeyiz Derneği, Türkiye’nin yönetişim kapasitesinin gelişmesi için veri temelli sosyal yayıncılık ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirir. Aralarında Doğruluk Payı gibi Türkiye’nin ilk ve tek doğruluk kontrol çalışmasının da yer aldığı İzlemedeyiz Derneği ile ilgili detaylı bilgiye izlemedeyiz.org adresinden ulaşılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.