Müftülere nikah kıyma eğitimi veriliyor!

Yozgat'ta müftülere nasıl nikah kıyacaklarıyla ilgili eğitim verildi. Eğitimi, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü yetkilileri verdi.

Yozgat il ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu görev ve yetkisinin verilmesine ilişkin düzenlemeyi içeren yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ardından, Yozgat’ta il ve ilçe müftülerine "nikah kıyma" eğitimi verilmeye başlandı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Naci Avşar tarafından, il ve ilçe müftülerinin katılımıyla verilen eğitim iki gün sürecek.

Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Naci Avşar, "İl ve ilçe müftülerine evlendirme memurluğu uygulamaları konusunda eğitim verilecek. Müftülerimiz bu eğitimden sonra nikah kıyabilecekler. Bu eğitimler içerisinde, evlenme müracaatından, evlenme engellerine kadar her konuyu anlatıyoruz. Evlenme işlemleri bittikten sonra, nüfusa tescil işlemleri de anlatılıyor" dedi. 

Eğitim programına katılan Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik de yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının müftülere verdiği nikah kıyma yetki devrine istinaden konu ile ilgili  Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri tarafından verilen eğitime katıldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Eğitimde nikah kıyma yetkisi ve mevzuatla ilgili bilgileri verecekler. Bizde bu çerçevede bugün burada bulunuyoruz. Artık il ve ilçe müftülüklerine de İçişleri Bakanlığınca bu yetki verildi. Resmi Gazetede yayımlandı. Biz de bu mevzuatı öğrendikten sonra, vatandaşlarımızın bu konuda talebi olursa nikahları kıyacağız."