Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, Maksutlu Köyü Kuran Kursu’nu ziyaret ederek Kur'an-ı Kerime geçme programına katıldı.

Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız Maksutlu Köyü kız Kur'an kursunun düzenlemiş olduğu Kur'an-ı Kerime geçme programını, Murakıp Hüseyin İpek, Köy Muhtarı Şerafettin Çalışkan ve Köy İmam Hatibi Halil Aslan ile birlikte ziyaret etti.

Kuran Kursu hocası Nazan Aslan ve öğrenciler tarafından hazırlanan programda Müftü Yılmaz, 8 senenin ardından Kur'ana geçen Hayriye Keleş, aynı şekilde 5 yıl devam ettiği Kur'an-ı Kerimi öğrenen Ayşe Kuş ve diğer kursiyerlere gayretlerinden dolayı tebrik etti..

Programda Müftü Mehmet Yıldız, okudukları Kur'anın şefaati elbette hayatlarına ve ahiretlerine fayda sağlayacağını söyleyerek, gayretlerinden ve kursa devam ettiklerinden dolayı hem öğrencilere, hem de kurs hocasına teşekkür etti.

Müftü Yıldız ayrıca sorulan dini sorulara da cevaplar verdi. "Dini yetkili kişilerden öğrenin" diyen Müftü Yıldız, dini bilgileri Diyanet İşleri Başkanlığı ve dini eğitim veren resmi dini okullardan almayı tavsiye etti.

Vaiz Mehmet Yılmaz da, "Kur'an yolcusu olan bu güzide topluluğu tebrik etmekle başlamak istiyorum. Üç ayları fırsat zamanları olarak görmeliyiz ve efendimizin öğrettiği şekilde ibadet etmeliyiz. Dinimiz kemale erdirilmiş, ne ilave ister, ne eksiltilmesi gerekir’’ dedi.

Kur'an Kursunun öğrencilerinin okumuş olduğu 20 hatmi şerifin duasını Murakıp Hüseyin İpek yaptı. Program pasta kesiminin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim