son haberler

Müftü Işık Camilerin Önemine Dikkat Çekti!

Yayınlanma Tarihi: 5 Ekim 2020 okunma

Müftü Işık Camilerin Önemine Dikkat Çekti!
Gündem
0

Ünye İlçe Müftüsü Ali IŞIK Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda “İslam Medeniyeti Cami Merkezli Bir Medeniyettir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihleri arasının “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  olarak kutlandığını ifade eden Müftü Işık, Camilerin önemine dikkat çekti.

İlçe Müftüsü Ali IŞIK mesajında ”Tarih boyunca birçok görev üstlenmiş olan camilerimiz, barış, kardeşlik, eşitlik, sevgi ve saygı mekânlarıdır. Bu sebepten dolayı dinimiz cami yapmayı, yapımında yardımcı olmayı teşvik etmiş bu konuda gayret gösterenlere büyük mükâfatlar vaat etmiş, aynı şekilde camilerde Allah’ın adının anılmasını engelleyen ve harap olması için uğraşanları da tehdit etmiştir. İslam Medeniyeti Cami Merkezli Bir Medeniyettir. Kur’an-ı Kerim’de, yeryüzünde inşa edilen ilk mescit olarak Kâbe’den bahseden ayeti kerime, aynı zamanda insanoğlu için hayatın başlangıcıyla caminin tarihinin kesiştiği gerçeğini beyan ederek önemli bir hakikate ve büyük bir hikmete dikkat çekmektedir.

Başkanlığımız çeyrek asırdır Ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamakta; camilerimizi hayatın merkezine, şehrin kalbine taşımayı amaçlamaktadır. Bu yıl “Cami ve İlim temasıyla kutlanacak olan hafta boyunca camilerimizin medeniyetimizdeki yeri ve önemi üzerinde durularak, din hizmetine emek vermiş örnek şahsiyetler hatırlanacaktır.

Bu vesileyle, mescit ve camilerde, kur’an kurslarında din hizmetlerinin en güzel şekilde deruhte edilmesi için gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün din görevlilerimizin, kur’an kursu öğreticilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.