Dolar

32,5536

Euro

34,9407

Altın

2.442,19

Bist

9.716,77

Müdahale haberlerinin ardından Lübnan ordusunda İsrail alarmı!

Lübnan'da Genelkurmay Başkanlığı, 'İsrail tehdidi ve ihlallerine' karşı hazır olunması çağrısı yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-21 11:48:10

Müdahale haberlerinin ardından Lübnan ordusunda İsrail alarmı!

Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin Suudi Arabistan'dan yaptığı istifa açıklamasının ardından İsrail'in ülkenin bu durumundan faydalanarak bir saldırı yapabilme ihtimali her geçen gün kuvvetlenirken Lübnan Genelkurmay Başkanlığı da harekete geçiyor.

"HAZIR OLUN"

Genelkurmay Başkanı Joseph Avn, "İsrail tehdidi ve ihlallerine" karşı ülkenin güney sınırındaki askerlerin 'tamamen hazır' olması çağrısında bulundu.

İSRAİL'DEN KRİTİK TATBİKAT

İsrail, 4-14 Eylül 2017 tarihlerinde -geçtiğimiz yıl vefat eden ve bu büyüklükteki son tatbikatı 19 yıl önce yöneten üstdüzey komutanlardan Meir Dagan'a ithafen- Or HaDagan (Dagan'ın Işığı) ismini verdiği bir tatbikat başlattı. Bu, İsrail'in Hizbullah'a karşı başlattığı tarihinin en büyük askeri tatbikatlarından biri oldu. İsrail Ordusu, tatbikata binlerce askerin yanında yedekleri (olası savaş durumunda silah altına alınan ve düzenli aralıklarla talime tabi tuttulan gençler) de dahil etti. Tatbikatta, İsrail'in Kuzey sınırına yönelik bir tehdit veya savaş halinde yaklaşık bir milyon kişinin yaşadığı Lübnan sınırına yakın kuzey şehirlerini koruma senaryoları tatbik edildi.

Bu durum, İsrail'in olası bir hareketlilikte Lübnan'a gireceğine ilk hedefin ise Hizbullah olacağına ilişkin iddiaları kuvvetlendirdi.

İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız:

773170_2_1

782734

88_1

Haber Ara