Yetkililer, uçaktaki yolculardan bazılarının kurtulduğunu ifade ederken Chapecoense takımının savunma oyuncusu Alan Ruschel'in hastaneye getirildiği belirtildi.

Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi Kolombiya'daki Güney Amerika kupası finaline götüren uçak düştü. Yetkililer, uçaktaki 81 kişiden altısının kurtulduğunu açıkladı. La Ceja kasabasının belediye başkanı, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" dedi.

Medellin Uluslararası Havalimanı'na inmesi planlanan İngiliz yapımı BAe 146 tipi uçakta, 72 yolcu ve dokuz mürettebat bulunuyordu. AFP'ye konuşan bir yetkili, kazadan altı kişinin kurtulduğunu belirtti.

Chapecoense'yi taşıyan ve Kolombiya'da düşen uçakta 21 de gazeteci olduğu öğrenilirken kurtulanlar arasında futbolcuların da olduğu aktarıldı.

Konuyla ilgili olarak Fox Sports Brezilya'nın son dakika geçtiği habere göre Chapecoense'nin savunma oyuncularından Alan Ruschel'in yetkililer tarafından kurtulduğu doğrulandı.

Kolombiya basını, Alan Ruschel'in ardından Chapecoense takımından Jimena Suarezve Marcos Danilo Padilha'nın da kurtarıldığını açıkladı.
 
Editör: TE Bilisim