SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'den AYM Kararına Tepki

0
Güncellendi - 2019-08-03 02:19:42
MTÜ'den AYM Kararına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğünce, Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenle ilgili "hak ihlali" kararına tepki gösterildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda "Barış Bildirisi" olarak bilinen bildiriye imza atarak, eli kanlı bölücü terör örgütünün propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını hak ihlali olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesinin aldığı kararın üzüntü yarattığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm güvenlik güçlerince yurt içinde ve yurt dışında terör örgütüyle etkin bir mücadelenin yürütüldüğü, önemli başarıların sağlandığı ve örgütün insan kaynaklarının önemli ölçüde azaltıldığı bir dönemde Anayasa Mahkemesinin aldığı kararın zamanlamasının dikkat çekici olduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kararın, terör örgütü tarafından annesiyle birlikte katledilen 10 aylık Mustafa Bedirhan'ın şehadetinin yıl dönümüne denk gelmesi ise manidardır. İleri demokrasiyi yaşadıkları iddia olunan başta Avrupa ülkeleri ve ABD olmak üzere dünyanın hiçbir ülkesi bölücü ve terörist eylemlerde bulunan terör örgütlerini savunmayı, psikolojik destek vermeyi ifade özgürlüğü olarak kabul etmez. Terör örgütlerini hiçbir zaman eleştirmemiş olanların, terörle mücadele ettiği için devletini suçlayan açıklamalarda bulunanların, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına karşı cephe alarak yüce milletimizin Kurtuluş Mücadelesi'ni engellemeye çalışan batı yanlısı cemiyetler kuranlardan hiçbir farkları yoktur. Milletimiz dün nasıl emperyalizme karşı Kurtuluş Zaferi'ni kazandıysa, bugün de emperyalizmin yerli iş birlikçisi olan terör örgütü ve terör örgütü yandaşlarına karşı da zafer kazanacaktır. Millet ve devlet varsa Anayasa Mahkemesi vardır. Devletin bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini korumak, aslında Anayasayı korumaktır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin toplumsal huzuruna ve refahına karşı atılmış bu ve benzeri adımların karşısında olduğumuzu, olmaya da devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Eski tarım meslek lisesi alanı her malatyalinin gittiği zaman huzur bulduğu yeşilliklerle dolu çok güzel bir alandi milli eğitim yerleşim yeri olmayan o alana okullar yaparak o alanı kaderine terk edilmiş eski durumunu kaybetmiş bir alan olmuş keşke o alanların tamamıni üniversite alsaydı oranın dokusu bozulmazdi üniversite milli eğitime başka yerlerde okul yaparak o alanların tamamıni almalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (4 yıl önce)
    MTÜ bu açıklamayı niye yapmış ? Siyasiler zaten yeterince açıklama yapıyor ...Üzerine vazife olmayan işlerle ugrasacaklarina eğitim kalitesini artirici aynı zamanda uluslararası arenada ses getirecek akademik çalışmalar yapsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Hukukçu karar alırken o karardaki fikirlere bakmaz konuyu hukuk a uygunluk açısından degerlendirir bazen katılmadığı düşünceler lehinde kararlar verir olması gereken budur bizde ise hukuk cumhuriyet tarihi boyunca siyasallastigi için kararlar genelde hukuki değil siyasidir AYM siyasi değil hukuki karar aldığı için üyelerine yükleniyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuluncaklı (4 yıl önce)Ramazan isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş sen kendi düşünceni de hukuki diye yutturmaya çalışıyorsun. İlk oturumda çoğunluk hayır oyu vereceğini ilan etmiş ve öğle arası ara ve o arada bir operasyon bir kişi fikir değiştirip (Müdahale ile Çoğunluk gürüş değiştirilip) öğleden sonraki oylmada 8=8 berabere karar çıkartılıyor. Başkanın görüşü olan tarafta. Peki bu yorumu yazan Ramazan Kardeşim; O terör örgütü ile mücadele eden, o hendek olaylarında, sınır ötesinde o şerefsiz terör örgütleri ile mücadele ederken şehit olan asker, polis, koruyucu vs. senin akraban olsa ve de bu bildiriye imza atan sözde akademisyenlere verilen bu karara yine hukuki dermiydin acaba. Kardeşim cümle alem biliyorki bu bildiri terör amacına hizmet eder türdeydi ve onları cesaretlendirmişti. Şimdi bu karar da aynı şekilde. Bizim asker ve polisimiz nasıl onlarla mücadele edecek. Eğer Allah'a inanıyorsanız lütfen dikkatli konuşalım. Bu vatan bizim. Asker ve polis bizim evlatlarımız. Onlar canı pahasına mücadele veriyor. Bu mücadele içerisinndeyken işkembeden konuşup onların moral ve motivasyonunu bozmayalım. Hiç bir şey yapamıyorsak onların safında olduğumuzu, terör örgütlerinin karşısında olduğumuzu düşünce ve söylemlerimizle belirli edelim. Yani karınca misali safımız belli olsun. Allah bu vatana ve millete zeval vermesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Allah Ümmet-i Muhammed'e yardım eylesin şu Cuma günü hürmetine İnşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • sabi (4 yıl önce)
    keşke herkes işini yapsa
    0
    0
    Yanıtla