Anasayfa Haber MSI’dan Hazır Sıvı Soğutmalı Z490 Anakart

MSI’dan Hazır Sıvı Soğutmalı Z490 Anakart

MSI ve EKWB ortaklığı ile geliştirilen yeni Z490 anakart, hazır sıvı soğutma bloğu ile birlikte kullanıcıya ulaşacak.

Yeni 10. nesil Intel Comet Lake-S yongalar kısa zaman önce satışa çıkmaya başlamıştı. Özellikle üst düzey parçalar olmak üzere üst düzey Intel CPU’ların çıkabileceği güç tüketim seviyelerinden sıkça bahsetmiştik. Bu güç tüketimi ise fazlaca ısı üretileceği anlamına geliyor.

MSI, bu durumu yönetmek için fabrikada özel olarak üretilmiş EKWB monoblok ile birlikte gelen MPG Z490 Carbon EK X anakartını satışa çıkaracak. Bu özel anakartlar için ise EKWB ile ortaklık kuruldu.

Z490 Carbon EK X üzerinde CPU için 12+1+1 fazlı güç dağıtım alt sistemi bulunuyor. Bu anakartın fiyatlandırması da doğal olarak yüksek olacağından dolayı i9-10900K gibi güçlü bir işlemciyle kullanmak mantıklı olacaktır. Çünkü bu yonga üst seviye overclock performansı için üretildi ve en iyi silikonla birlikte geliyor. Yeni işlemcilerin Thermal Velocity Boost teknolojisini kullanarak yüksek frekans hızlarına ulaşabildiğini biliyoruz. Ancak bu özelliği devreye girebilmesi için soğutma koşullarını sağlanması gerekiyor.

EKWB monoblok, MSI’ın temasına göre tasarlanırken CPU ve VRM devresini soğutmakla görevli. Monobloktaki entegre RGB LED’ler MSI’nın Mystic Light yazılımı ile kontrol edilebiliyor.

Tüm bunların ötesinde yeni anakart dört DDR4 bellek yuvası, iki adede kadar grafik kartı desteği, üst düzey ses devresi, 2.5G Ethernet ve WiFi 6 AX desteğinin yanı sıra ASmedia 3241 USB 3.2 arabirimi ile standart bir Z490 tasarımını takip ediyor.

MSI MPG Z490 Karbon EK X, işlemciyi ve güç dağıtım bileşenlerini soğutan özel EKWB monoblok dahil olmak üzere 400 dolarlık liste fiyatıyla satışa çıkacak.

İlginizi çekebilir: Çin Kaynaklı İlk DDR4 RAM Piyasaya Çıkıyor