Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı'ya ait olan MotoBosna projesinin organizasyonunu İHH Genel Merkez düzenledi. Motosikletiyle organizasyona katılan Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı yaklaşık 10 gün süren MotoBosna Motosiklet konvoyunda Ekip Lideri olarak görev yaptı.

Selim Özkabakçı on gün süren MOTOBOSNA programını tamamladıktan sonra İstanbul’da 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde MOTOBOSNA ekibiyle Şehitler Köprüsü’nde kortej sürüşü yaptı. Özkabakçı daha sonra Çorum’a döndü.

İstanbul ve Türkiye’nin değişik illerinden katılımı ile oluşan MOTOBOSNA Motosiklet ekibi Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun katılımı ile yola çıkmıştı. Ekip sırasıyla; İstanbul, Edirne, Kavala, Selanik, Üsküp, Prizren, İşkodra, Podgorica ve Saraybosna'yı aşarak Srebrenitsa’ya ulaştı.

Burada dünyanın dört bir yanından gelen 500’den fazla motosikletli ile buluşan MotoBosna ekibi, Srebrenitsa yolu boyunca yapılan etkinliklere katılarak bölge Müslümanlarına Türkiye'den getirdikleri selamları iletti. Ekiptekiler, Tuzla-Srebrenitsa arasında gerçekleşen zorlu yürüyüşe de destek verdi. Ekip, Srebrenitsa'ya 110 kilometrelik Barış Yürüyüşü'nü (Marş Mira) gerçekleştirenlerle giriş yaptı. Geceyi şehitlik yanındaki kampta geçirerek katliam mağdurlarından o günleri dinleyen ekip DNA tespiti yapılarak ailesi belirlenen 71 kurbanın cenazesine de katıldı.

Ekip anmadan sonra Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in kabrini de ziyaret ederek oğlu ve Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç ile de biraraya geldi. Ülkelerinde MotoBosna ekibini ağırlamaktan onur duyduklarını belirten İzzetbegoviç de kendilerini Srebrenitsa anmalarında yalnız bırakmadıkları için MOTOBOSNA ekibine teşekkürlerini iletti.

Saraybosna'daki tarihi yerleri de ziyaret ettikten sonra Mostar'a geçen ekip, Mostar Köprüsü'nü gezdikten sonra köprü önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Alperenler Tekkesi olarak bilinen Blagaj Tekkesi'ni ziyaret eden MotoBosna konvoyu, hain darbe planının birinci yılında İstanbul'da yapılan etkinliklere de iştirak etti.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim