Moto Insta-Share Projector incelemesi

Motorola'nın akıllı telefonlarıyla beraber kullanılabilen bir aksesuar olan Moto Insta-Share Projector ile film keyfi katlanıyor. Ürünün tüm özelliklerini sizler için inceledik.

Moto Insta-Share Projector incelemesi

Motorola geçen yıl duyurduğu yeni akıllı telefon ailesi Moto Z ile yeni bir akım başlattı: Bu telefonlara takılan farklı aksesuarlarla ürünün özelliklerini geliştirebiliyoruz. Bu bazen bir fotoğraf makinesi, bazen 360 derece kamera, bazen de bir projeksiyon cihazı oldu. Geçtiğimiz günlerde incelediğimiz Moto 360 Camera, 360 derece video kayıt imkanı sunan bir üründü.

Bu yazımızın konusu ise Moto Z Play ve Moto Z ile beraber kullanılabilen projeksiyon cihazı Moto Insta-Share Projector. Üzerinde 1100 mAh pil bulunan projeksiyon cihazı DLP teknolojisine sahip. 50 lümen parlaklık, 854x480 WVGA (480p) çözünürlük, 400:1 konstrast oranı ve 60 dakikalık mil ömrü gibi özellikleri bulunan aksesuar herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymuyor. Moto Z2 ile test ettiğimiz aksesuarı telefonun arka yüzüne takar takmaz aktif hale getirebiliyorsunuz. Elbette üzerinde pil olduğu için Moto Insta-Share Projector'ün şarjının olması gerekiyor.

Moto Insta-Share Projector incelemesi - Resim : 1

Kulanım özellikleri

Aksesuarı önünde bulunan açma kapama düğmesi yardımı ile aktif ediyorsunuz. Görüntü parlaklığı yeterli olan ürün haliyle ve doğal olarak loş ortamlarda kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Çok aydınlık ya da ışık dolu ortamlarda parlaklık oranı yetersiz kalabiliyor. Ancak özellikle gece ya da tam karanlık ortamlarda büyük projeksiyon cihazlarını aratmayan Moto Insta-Share Projector, üzerinde fan bulundurduğu için hafif bir vınlama sesi çıkarıyor. Ancak bu ses rahatsız edici boyutlarda değil.

Moto Insta-Share Projector incelemesi - Resim : 2

Ampül ömrü 10 bin saat olan projeksiyon cihazında otomatik açı düzeltme (yazılımsal olarak) ve netlik ayarı (donanımsal bir tuş ile) sağlanıyor. Üründe bulunan bütünleşik pil yan yüzde yer alan USB 3.1 Type C microUSB bağlantısı ile sağlanıyor. Pilin ömrü biraz yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Zira tam dolu pil 60 dakikalık bir kullanım sunuyor. Bu da ortalama bir filmi bile biteremeyeceğniz anlamına geliyor. Tabi cihazı şarja takarak da kullanabildiğiniz için pilin bittiği yerde bu desteği alabiliyorsunuz. Ama her herde elektrik bulmak mümkün olamayacağı için bu durum biraz sıkıntı olabilir.

Moto Insta-Share Projector incelemesi - Resim : 3

Projeksiyon cihazını yaklaşık 10 gün kullanarak yaptığım denemelerde film izledim, telefonu kullandım (ki telefonun ana menüsünü birebir yansıtabiliyorsunuz) ve birçok işimi gördüm. Moto Insta-Share Projector gayet başarılı bir ürün ve vaad ettiğini başarı ile yerine getiriyor.

İnceleme videosu

Yaklaşık 10 gün kullandığımız aksesuar ile ilgili deneyimlerimizi aşağıdaki videoda anlatıyoruz:

Fiyat konusu

Gelelim ürünün fiyatına. Yazıyı hazırladığım tarihte yaklaşık 900 TL fiyat etiketiyle satılan Moto Insta-Share Projector'ün pahalı olduğunu belirtmek isterim. Zira bu paraya neredeyse standart bir projeksiyon cihazı satın alabiliyorsunuz. Ayrıca bir başka handikap ise ürünün sadece uyumlu Moto Z modelleriyle beraber kullanılabiliyor olması. Bu da akıllara 'telefonun kullanım ömrü bitince bu projeksiyon cihazını ne yapacak' sorusu geliyor. Her ne kadar Motorola önümüzdeki dönemde yeni modelleri de bu aksesuarlarla uyumlu olarak tasarlayacaklarını söylese de bunun hangi şartlar altında gerçekleşeceği şimdilik bilinmiyor.

Yukarıda yazdıklarıma rağmen ürünü çok beğendiğimi söylemek isterim. Küçük bir alanda bu kadar güzel görüntü kalitesi ve kullanım kolaylığı sunulması güzel olmuş. Ama fiyat ve uyumluluk konusu ciddi bir sıkıntı.

Moto Insta-Share Projector incelemesi - Resim : 4

Moto Insta-Share Projector Teknik Özellikleri

  • Ampül ömrü 10 bin saat
  • 854x480 WVGA (480p)
  • DLP teknolojisi
  • 50 lümen parlaklık
  • kontrast oranı 400:1
  • Görüntü oranı 16:9
  • Pil ömrü 60 dakika
  • 1100 mAh pil
  • Moto Z, Moto Z Play ile uyumlu
  • 904 TL

BEĞENDİM

  • Parlaklık
  • Kullanım kolaylığı
  • Yüksek kalitede görüntü aktarımı

BEĞENMEDİM

  • Sadece belli cihazlarla kullanılabiliyor
  • Pil ömrü
  • Fiyatı yüksek