Moskova'da önlemler 1 Haziran'da hafifletilecek

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 1 Haziran'dan itibaren korona virüsüyle mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaların hafifletileceğini söyledi. Sobyanin, herkesin aynı anda sokağa çıkamayacağını ve bir çizelge oluşturulacağını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 1 Haziran'dan itibaren belirli sürelerde sokakta dolaşma izni vereceklerini ve bunu 'test modunda' gerçekleştireceklerini belirtti. Sobyanin, "Herkesin aynı anda dışarı çıkmayacağı, olabildiğince basit ve uygulanabilir bir plan yapacağız" dedi.

'ÇİZELGE OLUŞTURULACAK'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Moskova'daki korona virüsü salgınıyla ilgili durum hakkında bilgi veren Sobyanin, 1 Haziran'dan itibaren Moskovalılara sokağa çıkıp dolaşma izni vermeyi planladıklarını dile getirdi. Sobyanin, "Bunun test modunda gerçekleştirilmesini düşünüyoruz. Bir çizelge oluşturmayı ve hangi adreslerde yaşayanların dolaşmaya çıkabileceğini belirlemeyi planlıyoruz. Herkesin aynı anda dışarı çıkmayacağı, olabildiğince basit ve uygulanabilir bir plan yapacağız. Bir iki hafta durumun nasıl ilerleyeceğine bakacağız" dedi.

'HERKES AYNI ANDA ÇIKARSA SOKAKLAR GÖSTERİ ALANINA DÖNER'

Herkese aynı anda izin verilmesi halinde Moskova sokaklarının 1 Mayıs gösteri alanı gibi olacağını kaydeden Sobyanin, "Aylardır gezintiye bile çıkmadan evlerinden oturan vatandaşlar için en önemli şeyin evden çıkma, sokakta, parkta, meydanda dolaşma imkanı elde etmek olur. Bu zor bir karar. Eğer herkese aynı anda istedikleri gibi, istedikleri yerde ve istedikleri kadar gezebileceklerini söylersek, Moskova sokakları 1 Mayıs gösteri alanına döner diye korkuyorum" diye konuştu.

1 Haziran'dan itibaren gıda sektöründeki işletmelerin yanı sıra tüm gıda dışı işletmelerin açılmasını da öneren Sobyanin, bazı kısıtlamaları kaldırma kararını inşaat ve sanayi firmalarının yeniden çalışmaya başlamalarına izin verilen 12 Mayıs'tan bu yana salgın durumunda kaydedilen iyileşme sonucunda aldıklarını vurguladı.

Rospotrebnadzor'a göre karantinadan çıkışın birinci aşamasında dışarıda spor yapılmasına izin verilmesi, küçük mağazaların açılması, ikinci aşamada dışarıda gezinti yapılmasına ve büyük mağazalar ile bazı eğitim kurumlarının açılmasına izin verilmesi öngörülüyor. Üçüncü aşamada ise tüm park ve bahçeler, eğitim kurumları, oteller, kafe ve restoranlar yeniden faaliyete girebilecek. (Kaynak: Sputnik)