Moskova polisinden 'bomba' Türkiye iddiası

Güncelleme Tarihi:

Moskova polisinden bomba Türkiye iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 10:26

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen basın toplantısında kente yönelik asılsız bomba ihbarının bilançosu açıklandı. Moskova Polis Şefi Oleg Baranov’un düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin de adı geçti.

Haberin Devamı

Moskova polisinden bomba Türkiye iddiası
Moskova Belediyesi’nde düzenlenen asayişle ilgili toplantıda telefon terörizmin zarar bilançosunu açıklayan Moskova Polis Şefi Oleg Baranov, “2017 yılında 564 asılsız bomba ihbarı alındı. Tedbir olarak 250 bin kişi muhtelif yerlerden tahliye edildi. Telefon terörünün açtığı maddi zarar ise 150 milyon ruble (10 milyon TL) civarında. Telefon ihbarları en fazla Türkiye, Ukrayna, ABD ve Japonya üzerinden yapıldı” dedi.

Telefonla yapılan asılsız bomba ihbarlarının İnternet üzerinden IP teknolojileri kullanılarak muhtelif haberleşme servisleri üzerinden yapıldığına da işaret eden Baranov, “İhbarlar genelde Türkiye, Ukrayna, ABD ve Japonya’daki IP adreslerine işaret ediyor. Ancak hangi ülkeden gelirse gelsin sanal teröristlerin kullandığı ifadeler hemen hemen aynı. Dolayısıyla dünya çapında faaliyet gösteren organize bir guruptan söz etmek mümkün. İşin içinde dış ülkeler bulunduğu için soruşturma yürütülüyor. Ancak şu anda 32 asılsız bomba ihbarının tam adresleri belirlendi ve 34 kişi hakkında Rusya suç yayası 207 maddesi uyarınca davalar açıldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rusya’da telefonla asılsız bomba ihbarları yoğun olarak eylül ayında başlamıştı. Geçen sürede Moskova’dan Japon denizi kıyılarına kadar tüm büyük şehirlerde okul, kamu binası ve alışveriş merkezleri tahliye edilmişti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!