'Monaco Prensi' Cenk Tosun kimdir?

Cenk Tosun spor hayatına Almanya'da başladı. 2014 yılında Beşiktaş'a transfer olan Tosun, dün gece attığı iki golle Monaco galibiyetinde önemli rol oynadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbolcu Cenk Tosun, 7 Haziran 1991 senesinde dünyaya geldi. Futbol hayatına ilk olarak 6 yaşında Eintracht Frankfurt alt yapısında başlayan Tosun, profesyonel futbol kariyerine 2009-2010 sezonunda Eintracht Frankfurt formasıyla başlamıştır. Daha sonra Türkiye'ye dönen 2011-2014 sezonları arasında Gaziantepspor formasıyla 109 maçta 39 gol attı. 2014 yılında sözleşmesi sona eren Cenk Tosun bedelsiz olarak Beşiktaş'a tranfer oldu.

UEFA'DA HAFTANIN GOLÜ!

Tosun, Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi. Beşiktaş, 3 Kasım 2016 tarihinde, SL Benfica ile Vodafone Arena stadyumunda karşılaştı. Maçta 58.dk da Andreas Beck'in ortasında vole ile golünü attı. Beşiktaş JK ile SL Benfica 3-3 berabere kaldı. Vodafone Arena'daki UEFA Şampiyonlar Ligi maçında, ilk gol atan Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Beşiktaş Kulüp tarihindeki 250. golü atarak kulüp tarihine adını yazdırdı. Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golünü Benfica'ya attı. Beşiktaş, Türk ekipleri arasında Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk 5 maçta mağlubiyet yaşamayan ilk takım oldu. Cenk Tosun, UEFA tarafından, haftanın golüne aday gösterildi. Aralık 2016 tarihinde sonuçlanan oylamada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta grup aşamalarında, Haftanın golü % 82 rekor oy ile Cenk Tosun'un attığı gol seçildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamalarında, Cenk Tosun'un Benfica'ya attığı gol grup aşamalarının en iyi golü seçildi. Oylamada, Cenk Tosun %39 oy, Vadis Odjidja %19 oy, Cristiano Ronaldo %18 oy, Robert Lewandowski %10 oy, Ricardo Quaresma %6 oy aldı. Nissan ve Loughborough Üniversitesi, 2016-2017 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasının en heyecan verici anlarını belirledi.Bilimsel verilere dayanarak yapılan araştırmaya göre, Beşiktaş'ın forveti Cenk Tosun'un Benfica'ya attığı gol 'Turnuvanın en heyecan verici golü' seçildi.

MİLLİ KARİYERİNE ALMANYA'DA BAŞLADI

Cenk Tosun, milli kariyerine Almanya'da başladı. U-17'den itibaren her seviyesinde forma giydi. 2010 yılında U-20 forması giymeye başladı ve 3 maçta 1 gol kaydetti. Kısa süre sonra Almanya Ümit Milli Futbol Takımı'na yükseldi. İlk maçında İngiltere U-21'e penaltıdan bir gol kaydetti. Tosun, alt seviyelerde Almanya forması giymiş olsa da Cenk Tosun, 25 Şubat 2011 tarihinde milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandığını açıkladı.

29 Mart 2011'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan ve Türkiye'nin 2-0 kazandığı Avusturya maçında ilk kez kadroya çağrılsa da, forma şansı bulamadı. 15 Ekim 2013 tarihinde Hollanda ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumunda oynanan karşılamasının 74. dakikasında Selçuk İnan'ın yerine oyuna girdi ve ilk kez A millî takım formasını giymiş oldu. 13 Kasım 2015'de Katar'ın başkenti Doha'daki 12 bin kişilik Abdullah bin Khalifa stadyumun'da oynanan ve Türkiye'nin 2-1 kazandığı Katar maçında A-millî takımdaki ilk resmi golünü attı.

BEŞİKTAŞ 3'TE 3 YAPTI!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin üçüncü haftasında Beşiktaş, Monaco’ya konuk oldu. İlk 11'de sahaya çıkan Cenk Tosun attığı 2 golle gecenin yıldızı oldu.

(Kaynak: TFF / Wikipedia)