Büyük Torbalı

Molozlar doğaya atılmaya devam ediyor

Defalarca dile getirilmesine rağmen, Torbalı’da inşaatlardan çıkan molozlar doğaya atılmaya devam ediyor. Molozların döküldüğü bölgelerde doğal yaşam yok oluyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Molozlar doğaya atılmaya devam ediyor
191 Görüntüleme
24 Ağustos 2019 - 9:02
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TÜRKİYE’NİN hemen her yerinde görülen moloz yığınları son yıllarda Torbalı’da da artmaya başladı. İlçenin kentsel dönüşümde İzmir’in en yoğun olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu tür moloz yığınlarının doğal güzelliklerin bulunduğu alanlara dökülmesinin önüne geçilemiyor. Son zamanlarda yasanan yangınlarla gündeme gelen ormanlar Torbalı’da ne yazık ki insan eliyle kirlenmeye devam ediyor. Gelişmiş ülkelerde doğanın önemi insanlara küçük yaşlarda öğretilirken Torbalı’da ise bilinçsiz vatandaşlar tarafından çöp ve molozlar doğaya gelişigüzel bırakılıyor. Torbalı’da objektiflere yansıyan görüntüler özellikle doğa severleri kahrediyor. Ağırlıklı olarak sanayileşmenin fazla olduğu bölgelerde yaşanan bu durumla Torbalı’nın birçok noktasında karşılaşmak mümkün.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİLER

İnşaat atıkları başta olmak üzere evsel atıklarını doğanın en verimli olan bu alanlarına boşaltıp giden çevre düşmanı bazı insanlar, gelecek nesillere karşı tehdit oluşturmaya devam ediyor. Ormanlık alana dökülen molozlar nedeniyle hem doğa kirletiliyor, hem de kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Özellikle bazı kuş türlerinin yuva yaptığı göletlerin etrafına dökülen atıklar çevrenin kirlenmesine neden oluyor. Konuya duyarlı bazı çevreciler, yetkililerin harekete geçerek bu bölgede önlem almalarını isterken, “Torbalı’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlerden çıkan molozlar uzunca bir yol gidip, yakıt masrafı yapmamak için ormanlık alana dökülüyor. Böylece çöp ve moloz dökme ücreti ödemekten de kurtulmuş oluyorlar. Molozların genelde geceleri dökülmesi nedeniyle yakalama şansı da fazla olmuyor. Bu şekilde dökülen molozlar gelecek kuşaklara aktaracağımız güzel doğanın yok olmasına neden oluyor” dediler. Bu bölgede arazileri bulunan tuğla fabrikaları da dökülen molozlardan şikayetçi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web