Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mola Bitti .! Seyahatler Başlıyor

Kovid-19 salgınının yavaş yavaş

Kovid-19 salgınının yavaş yavaş gerilemeye başlamasıyla Ramazan Bayramı sonrasında ulaşımda normalleşme adımları atılacak.

Salgın nedeniyle faaliyetleri durdurulan şehirler arası ulaşım seyahatleri 28 Mayıs tarihi itibari ile normalleşme sürecine girecek

Demir yolu sektöründe konvansiyonel ve YHT hatlarında 28 Mayıs itibarıyla başlaması planlanan seferler için hazırlıklar tamamlandı.

Konvansiyonel ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri için biletler bugün satışa çıkarılırken, biletleri daha önce satışa sunulan hava yolu sektöründe seferlerin 4 Haziran itibarıyla başlaması planlanıyor.

Dikkat çeken önemli bir konu, YHT seferleri, sosyal mesafe kurallarına ve izolasyona dikkat ederek başlatılacak.

Sağlık otoritelerinin önerileri sonrası seyahat engeli olanlar ve HES kodu alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak.

Demir yollarında ilk olarak tren içinde sosyal mesafeye uygun tedbirler alınacak, yolcu tren bilet satışlarında da sosyal mesafeye uygun yüzde 50 kapasite oranında ve koltuk atlayarak çapraz düzende bilet satışı yapılacak.

Normalleşme sürecinde havalimanları için “uçulabilir sertifikası” düzenlenecek. Sertifikasyon programı kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce bilgilendirme ve denetimler yapılacak.

Karayolu ulaşımı ise 3 Hazirana göre hazırlık yapıyor

Hemen hemen bütün firmalar bayram sonrası şehirlerarası otobüs koltuklarında yeni düzenlemeler yaparken satışlarda ona göre yapılacak. Ayrıca İçişleri Bakanlığının daha önce belirlediği en fazla KM başı yol ücretlendirmesine uymayanlar takibe alınacak.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO