Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! TEKE TEK'TE KORKUTAN SENARYO! Dünyaca ünlü jeologlardan İstanbul depremi açıklaması!

        Modern Yer Biliminin kurucuları; College de France Öğretim Üyesi Prof. Dr. Xavier Le Pichon, Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dan Peter McKenzie, Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Deweyve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, Teke Tek Bilim'de Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

        Dünyaca ünlü jeologlar;İstanbul'da geçtiğimiz ay meydana gelen 5,8'lik deprem ardından beklenen büyük İstanbul depremi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

        Büyük İstanbul Depreminin senaryolarının konuşulduğu programda Türkiye'nin çok ciddi bir jeolojik hareketliliğin içinde yaşadığı vurgulandı.Marmara Denizi'nde bulunan faylardaki kırılmanın durumuna göre olası depremin 7,6 büyüklüğüne kadar çıkabileceği belirtildi.

        REKLAM

        Deprem sonrası Marmara Denizi'nde tsunami oluşabileceğini belirten uzmanlar, son depremle birlikte Marmara Denizi etrafında küçük hareketliliklerin kaydedildiğini anlattı.

        Haritalandırmanın önemin vurgu yapan, haritaların güncellenmesi sayesinde depremin yıkıcı etkilerinin daha çok azalacağına dikkat çekenduayen jeologlar, Türkiye'nin haritalandırmaya daha fazla kaynak ayırması gerektiğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ