Moda dergisine "Muzır Neşriyat" kararı

Elle dergisinin modada feminizm rüzgarlarını ele aldığı mart sayısı, "çocukların maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğu” gerekçesiyle muzır neşriyat kapsamına alındı.

Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, kadın moda dergisi Elle’in son sayısındaki “bazı yazı ve fotoğrafların 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır tesir yapacak nitelikte olduğuna” karar verdi.

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, derginin 1117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4. maddesindeki sınırlamalara tabi olmasına karar verildiği belirtildi.

Buna göre, değinin kapağına “Küçüklere zararlıdır” ibaresi konması ve derginin içi görülmeyen zarf veya poşet içinde satılması gerekiyor.

bianet’te yer alan habere göre, Elle dergisinin Mart sayısı 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle “Daha çok kadın” başlıklı editoryal yazı ve “Herkes Feminist Olmalı; Moda kafayı feminizme taktı” gibi konularla çıkmıştı.

Derginin Mart 2017 sayısında, bianet kadın ve LGBTİ haberleri editörü Çiçek Tahaoğlu’nun “2016’da Erkek Şiddetinin Hali” başlıklı yazısı da yer almıştı. Yazıda bianet’in 2008’den beri hazırladığı erkek şiddeti çeteleleri ve göz göre göre gelen kadın cinayetleri anlatılıyordu.  

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında