Moda da artık Adana’da!

Geçtiğimiz hafta sonu Adana yepyeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Birçok özel kuruluşun da destek verdiği, Büyükşehir Belediyesi ve valiliğin de katkılarıyla organize edilen defile, Adana’nın moda sektöründe de iddialı olduğunu gösterdi. Bölgedeki moda tasarım evlerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden gelen katılımcılar da birbirinden şık koleksiyonları Adanalı moda severlerin beğenisine sundular. Sunuculuğunu İpek Tanrıyar’ın yaptığı organizasyonda Özge Ulusoy, Ece Gürsel, Wilma Elles gibi ünlü mankenlerin yanı sıra çok sayıda profesyonel manken de podyumda boy gösterdiler. Birbirinden şık tasarımların sunulduğu bu mükemmel defilenin koreografisini, moda dünyasının ünlü ismi Uğurkan Erez’in yetiştirdiği ve veliaht ilan ettiği ünlü koreograf Fatih Ömercikoğlu hazırladı.

Haberin Devamı

Moda da artık Adana’da

Adana’da büyük bir AVM’nin etkinlik alanında hazırlanan podyumda yürüyen ünlü mankenler, taşıdıkları kıyafetlerle adeta izleyicileri büyülediler. Zengin mutfağıyla yerli yabancı tüm gurmelerin damağında iz bırakan Adana, moda alanında da başkent olma yolunda ilerlediğini, bu defileyle ilan etmiş oldu. Geçtiğimiz yıl yine Adana’da ilki düzenlenen defilede, abiye elbiseler, casual stilin örnekleri ve tasarım gelinliklere yer verildi. Birbirinden şık abiyeler, hem modern hem klasik; farklı giyim stillerini tercih eden herkesin beğenisine hitap edecek nitelikteydi. Taşlar, boncuklar, danteller ve püsküllerin hareket kazandırdığı gelinliklerde, modern tasarımların yanında tesettür ve marjinal stilin izlerini taşıyan modellere de rastlamak mümkün oldu.

Moda da artık Adana’da

Hem gelinlikler hem de abiyelerde klasik seçeneklerden modern çizgilere kadar birçok tasarım gördük. Nişanlık, kokteyl elbiseleri ve after-party tasarımları da en az gelinlik modelleri kadar göz alıcıydı. Turuncu, yeşil, pastel mavi gibi renklerin romantik tavrı ile hazırlanan abiye tasarımları, geceye adeta damgasını vurdu. Çarpıcı abiye stildeki koleksiyonların yanı sıra günlük kullanımda gardıroplara dahil edilebilecek tulum, elbise, şort ve bluz gibi birçok tasarım, sezonun trend renkleri ile tasarlanmıştı. Bölgenin önemli mücevherat markalarından biri tarafından hazırlanan takı koleksiyonu, mankenlerin podyumdaki son yürüyüşü ve gecenin sonuna şık bir imza olarak akıllarda kaldı.

Haberin Devamı

Adana’yı bu yönüyle de sektörde iddialı görmek doğrusu güzeldi… Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Adana’nın, sadece mutfağıyla değil moda gibi birçok uluslararası platformda da varlığıyla öne çıkması, gerçekten gurur verici. Kimbilir? Belki gelecek zamanlarda büyük moda haftalarının bir ayağı, Milano, İstanbul, Paris gibi şehirlerden sonra Adana’da da organize edilir ve uluslararası moda dünyasına sesimizi buradan da duyurmuş oluruz.

Sevgiyle kalın….

Filiz HAS

Instagram: https://www.instagram.com/me.filizhas/

E-mail: filizhas@outlook.com