Büyük Torbalı

Mobilyada alternatif çözüm arayışı!

Bir zamanlar hayal olan ve dönemin Torbalı Kaymakamı, İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük’ün girişimleriyle bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nca açılmasına uygun görülen mobilya bölümü, şimdi de taşımalı eğitime takıldı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mobilyada alternatif çözüm arayışı!
317 Görüntüleme
08 Ekim 2018 - 11:17
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

SANAYİ ve tarım bölgesi olan Torbalı’nın ara eleman açığını büyük ölçüde karşılayan kurumlar arasında ilk sırada yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan girişimlerle bu yıl mobilya bölümünün açılmasına onay verilen Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılına yeni açılan bölümün öğrencileriyle merhaba dedi. Geçen yıl okul bahçesine yapımına başlanan ve bu yıl faaliyete giren 18 derslikli ek binada mobilya bölümünü hizmete girecek şekilde tasarlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar veren 42 öğretmenin görev 640 öğrencinin de eğitim gördüğü Torbalı Anadolu Lisesi’nin geçici süreliğine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararıyla bu ek binaya taşınması, yapılan planları da alt üst etti.

ÖĞRENCİLER AÇIKTA KALDI

2018-2019 eğitim öğretim dönemi öncesi öğrenci başvurularını yeni binaya göre şekillendiren Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri, bu gelişme üzerine okul bahçesinde bulunan lojmanların yıkılarak yerine atölye binasının yapılmasını da geçici süreliğine durdurmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz İzmir Ticaret Odası (İZTO), Torbalı Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası ve Torbalı Belediyesi’nin ortak projesi olan Mobilya OSB’nin Torbalı’ya kurulması adına girişimlerin son aşamaya gelmesi ve Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanındaki 830 dönümlük arazide incelemelerde bulunması, kalifiye eleman açığını yeniden gündeme getirdi.

ÇÖZÜM ARANIYOR

Mobilya OSB’nin kurulacak olması durumunda mobilya şehri olma unvanını tamamen elinde bulunduracak olan Torbalı’da, Merinos, Alfemo ve Vespero gibi ünlü firmaların üretim merkezleri de bulunuyor. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın da girişimleriyle kısa bir süre içerisinde Mobilya OSB’nin ilçemize kazandırılması planlanırken, oluşacak olan eleman açığının giderilmesi adına çalışmalara şimdiden başlayan Torbalı İŞKUR’un mobilya alanında iş başı eğitim programları düzenlemesi bekleniyor. Öte yandan MEB onayıyla Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesine açılan mobilya bölümünün nasıl faaliyete gireceği de merak konusu haline geldi. Mevcut binada alan yetersizliğiyle yıllardır boğuşan okul yöneticilerinin önümüzdeki günlerde bu konuyu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne taşıyacağı ve alternatif çözüm arayışına gireceği ifade edildi.  Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web