Korkusuz

‘Mobilyacı’ dediler kaçak silah atölyesi çıktı

İstanbul’da, mobilya imalatı adı altında kurdukları imalathanede kurusıkı silah üreten kişilere baskın yapıldı. 3 şüpheli tutuklandı. Ele geçirilenler, ekipleri bile şaşkına çevirdi.

‘Mobilyacı’ dediler kaçak silah atölyesi çıktı
Operasyon, İstanbul’da polis ekiplerince gerçekleştirildi. Çetelere silah sağlayan şüphelilere yönelik çalışma yapan ekipler Başakşehir, Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada silah üretildiği bilgisine ulaştı. Adresin, mobilya üretimi için ruhsatlandırıldığı ancak silah üretildiği tespit edildi. Önceki gün yapılan baskında 3 şüpheli gözaltına alındı.

Aramalarda ise tamamlanmış halde 13 tabanca, bin 750 açılmış namlu, bin 80 adet kapalı namlu, bin 590 tabanca gövdesi, 280 şarjör, 3 kurusıkı tabanca, 640 kurusıkı tabanca fişeği ve 2 milyon 600 bin adet 7.65 çapında mermi çekirdeği ele geçirildi. Daha önce de benzer suçlardan kaydı bulunan 3 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

[caption id="attachment_207906" align="alignnone" width="880"] Gerçek silaha dönüştürme hazırlığı yapılan 2 bin 730 namlu ve 2 milyon 600 bin mermi çekirdeği ele geçirildi. Silahların ‘tek kullanımlık’ olduğu ortaya çıktı.[/caption]

Uzmanlara göre, şüpheliler silah imalathanesine dönüştürdükleri fabrikalarda önce bazı firmaların ürettikleri kuru sıkı silahları üretiyordu. Ele geçirdikleri döküm kalıp taslakları sayesinde bu işi kolayca yapan şüpheliler, birleştirme öncesinde, mermi atışını engellemek için kapalı olan namlu ağzını açıyordu.

[caption id="attachment_207907" align="alignnone" width="880"] Binlerce silah böyle sergilendi.[/caption]

Ardından silahlar birleştirilerek üzerlerinde farklı markalara ait isimler işleniyordu. Uzmanlar ayrıca bu tip silahların bin ila 2 bin lira arasında satıldığını ve tek kullanımlık olduğunu belirtti. Selami TOZAR (KORKUSUZ)