Amasya İtimat

YOK MU BAŞKA BİR OSMAN HOCA ve EMRAH’ın DRAMI…

İlçemize bağlı Mercimek köyünden İmam-Hatip Osman Gökrem’in örnek davranışı yaygın basın ve sosyal medyada büyük ölçüde yer bulmuştu. Osman Hocanın garip gurabaya katkıları sürüyor ve sosyal medyada yeni videosu ilgi ile takip ediliyor.

Beyoğlu Gümüşsuyu’nda Selimiye Hatun Camii’nin imamı Osman Gökrem, sıra dışı bir davranışta bulunarak görev yaptığı caminin abdesthanesini banyo yapabilmeleri için evsizlere açmış, duvara astığı yazıyla isteyenlerin duş alabilmelerini sağlamıştı.

İmam-Hatip Osman Gökrem Hoca, yine güzel ve örnek bir çalışmaya daha imza attı. Gökrem Hoca görev yaptığı camiide; sürekli banyo hizmeti, her Cumartesi günü fakir ve sokakta yaşayan kimsesizlere çorba, çay, simit, elbise ve traş imkanı, evi olmayan ama çalışmak isteyenlere bir ay boyunca barınma imkanı, ailesi ile barışmak ve buluşmak isteyenlere yardımcı oluyor.

BİR GARİBANA BAKAMIYORUZ!…

Osman hocamızın videosu, ilçemiz Dereköy köyünden Emrah Şahin’in içler acısı durumunu gündeme getirmemize vesile oldu.

Kimseye zararı olmayan bu meczup kardeşimiz gece ısısının -10’ları bulduğu bugünlerde zor günler yaşıyor. Eski İmam-Hatip lisesi pansiyonunun bir odasında soğuk bir ortamda kalan Emrah’a çevredeki bazı hayırsever insanlarımız sahip çıkıyor.

Emrah’ın yetkililerden isteği; Dereköy köyündeki dededen kalma arsaya başını sokabileceği bir ev yapılması. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 40-45 günde aldığı parayla hayatını idame ettirmeye çalışan Emrah Şahin’in bu durumu resmi kuruluşlardan ziyade tüm Taşovalıların ayıbı…

Yorum Ekle