Yılmaz Büyükerşen AK Partililere böyle seslendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yılmaz Büyükerşen AK Partililere böyle seslendi
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Ekonomik kurallara siyasi tercihler veya siyasi amaçla engellemelerle hakim olamıyorsunuz. Sonuç bugünkü sonuçtur” dedi. AK Partili Meclis üyelerine seslenen Büyükerşen, “bu partinin kaybı, bugünlere gelmesinin sebebi de yine sizin bu siyasetinizdir” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri: Büyükşehir Belediyesi meclisi Aralık ayı ilk toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirildi. 25 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda tüm maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. AK Parti grubu adına gündem dışı söz alan Mustafa Birsen, ESKİ’nin şebeke suyuna yaptığı zamla ilgili Başkan Büyükerşen’e görüşlerini ve zammın geri alınıp alınmamasıyla ilgili her hangi bir düşünceleri olup olmadığını sordu. Büyükerşen, “Hiçbir şey düşünmüyorum. Çünkü yıllardan beri küçük küçük zam yapma önerileri bile hep reddedildi. Onun için meclislerde dedim ki bunlar küçük küçük birikiyor sonunda çok büyük bir zam yapmak zorunda kalacaksınız diye. Ulaşılan netice o neticedir” dedi.

ZAMMI TABLOYLA AÇIKLADI

Zammın gerekçeleri olduğunu belirten Başkan Büyükerşen, “Göreceksiniz ki çok fazla bir zam yapmamışız. Türkiye’de ekmek fiyatından simit fiyatına kadar çay fiyatına kadar yapılan zamlardan sonra ne kadarlık bir zam yapmışız diğer şehirlere göre göreceksiniz” ifadelerini kullandı. Şehir şehir su satış tarifelerinin karşılaştırıldığı bir tablo ile zammı açıklayan Büyükerşen, “Siyaseti yapmanızı saygıyla karşılıyorum sevgiyle karşılıyorum ama böyle boşa çıkabilecek iddialarla gelmeyin. Ortalamaları alırsanız kaç seneden beri AKP, 2 tane beş dönem ağırlıkta olan komisyonlarda, mecliste de eski genel kurulunda da ağırlıktaydınız. Hep söyledik dedi ki yapmayın bunu maliyetler artıyor. Ekonomik kurallara siyasi tercihler veya siyasi amaçla engellemelerle hakim olamıyorsunuz. Sonuç bugünkü sonuçtur. Onun için bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum” diye konuştu.

PARTİNİN BUGÜNLERE GELMESİNİN SEBEBİ SİZİN SİYASETİNİZDİR

“Geçen yıl bütçede boru fabrikası vardı siz engellediniz. Mahkeme kararıyla kazandık” diyen Büyükerşen, “Ondan sonra barajda biriken suyu şehre getirebilmek için sizin il başkanı bir zamanlar burada da hep o işlere muhalefet eden meclis üyelerinden biriydi. Şunu biliniz ki ben AKP’nin de bu memleketin önemli bir partisi olduğuna inanıyorum ama bu partinin kaybı, bugünlere gelmesinin sebebi de yine sizin bu siyasetinizdir” ifadelerini kullandı. Herkese belgeli cevap verdiğini vurgulayan Büyükerşen, “İl başkanınıza da söylersiniz Eskişehir’de sular cazibesiyle geliyor denmiş, bu ne demek? Cazibe esas su kaynağı tepelerde olur, aşağıda şehir olur. Şehre bırakırsınız, kendisi akar gider. Halbuki aksinedir tersinedir. Biz tepelere depolar yapıyoruz daima yüksek yerlere pompajla basıyoruz suyu ki en yüksek kullanım yerlerine kadar erişsin oradakilere diye. Lütfen il başkanımız bunu öğrensin, en basit fizik kuralıdır. İl başkanınız içilemez kalitede musluk suları diyor. Elbette Kalabak suyu değil. Zaten biz Ilıca Barajı’nı mevcut suyu tatlandırmak için şebeke suyunu biraz daha kullanılabilir biraz daha yumuşak kokusuz içilebilir su olabilmesi o baraja kalkıştık. Engellemeleriniz yüzünden sekiz senede o barajı bitirebildik” şeklinde konuştu.

İNSAFLIDIR

Zammın insaflı olduğunu belirten Başkan Büyükerşen, “Yapılan su zam dediğiniz şey işte burada, fiyat burada. Ortalamalara bakarsanız sizin AKP olarak çoğunluk olduğunuz yıllardan bu yıla kadarki süreç içerisindeki belediyenin zararlarını ESKİ’nin zararlarını düşünün. Yine insaflıdır bu. Baştan aşağı yanlışlarla dolu yaptığınız işler. Yalan demeyeyim de yanlış ve bilgisizlikten kaynaklanan iyice araştırılmadan siyaseten söylenmiş sözler bu memleketin kafasını karıştırmaktan başka ve oylarıyla size yetki veren vatandaşları yanlış yöne sevk etmekten başka bir işe yaramaz” dedi.

İMKAN YOK

Toplantıda gündem dışı söz alan Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Başkan Büyükerşen’den ilçeye çöp depolama alanı tahsis edilmesini istedi. Büyükerşen, konuyu ilgili kurumlara iletilmesi gerektiğini söyledi. “Belediye gelirleri artık delindi, bütçenin dibini görüyoruz” diyen Büyükerşen, “Neyle yapacak belediye? Dış krediden başka belediyelerin bir imkanı yoktur yapmak için ama dış kredi de Türkiye’nin ne yazık ki içinde bulunduğu ekonomik durumu nedeniyle dış bankalardan yardım alma veya kredi alma imkanımız yoktur. Hadise budur. Elbette çözüm gelecek inşallah düzelir Türkiye ekonomisi de iki yakamız bir araya gelir bütün bunları yaparız. Türkü söyleyerek karşılığında size para vermiyorlar olay bu” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hani 10 Aralık 2019 18:25

Hocam boşver bunlara neyi ne kadar anlatsan anlamazlar, niyetleri kötü çünkü. Ha duvara konuşmuşsun ha bunlara,sen çeneni yorduğunla kalırsın. Onlar ancak papağan gibi paralar heykele, müziğe, sanata gidiyor diye tekrarlar. Onları asla memnun edemezsin, o yüzden salla gitsin boşver...

5 11 Cevap Yaz
eskişehirlee 10 Aralık 2019 17:19

AĞZINA SAĞLIK HOCAM SEN RAHAT OL BİZ KİMİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ

8 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi