Yılanlar bu defa da Uluabat Gölü'nde ortaya çıktı

Yılanlar bu defa da Uluabat Gölü'nde ortaya çıktı

COVID-19 pandemisi, havaların ısınması ve son dönemde gerçekleşen kuvvetli yağışlar sebebiyle yılanlar çok daha sık olarak insanların olduğu alanlarda görülmeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda manşetlerimize taşıdığımız Osmaneli'nde görülen ve nesli tükenmekte olan kedi gözlü yılan ve Kurtköy'de kümese yumurta almaya giden vatandaşın yumurta yerine yılanı tutmasıyla yaşadığı paniği sizlere aktardığımız  haberlerimiz çok geniş kitlelere yayılmıştı.

Yılanlar bu defa da Uluabat Gölü'nde ortaya çıktı.

yilanlar-bu-defa-ulubat-golunde-ortaya-cikti5.jpg

Değişik boy ve çeşitlerdeki bu yılanların geçtiğimiz yıla oranla daha çok görüldüğü ortaya çıktı. Youtuber İbrahim Sargın, Uluabat Gölü civarında gezerek, bu yıl fazlaca görülen yılanları tek tek yakaladı. Vatandaşlar 1999 Gölcük depremi öncesinde olduğu gibi bu yıl ortaya çıkan yılanları "Deprem habercisi mi" diye düşünerek tedirgin oluyor.

yilanlar-bu-defa-ulubat-golunde-ortaya-cikti3.jpg
Bu yıl yılanların geçtiğimiz yıla oranla daha çok görüldüğünü ifade eden İbrahim Sargın, "Bu yıl her yerde yılanlara rastlıyoruz. Sadece sulak alanlarda değil karasal alanlarda da çok arttılar. Göl kenarına geldiğinizde yürüyüş yaparken, piknik yaparken kolayca görmek mümkün. Ben kısa sürede 2 tane yılanı yakalamayı başardım. Uzun yıllar yılanlarla içiçe yaşadım. Yılanlara hakimim. Bu yıl gölde yılan oranı çok fazla" dedi.

yilanlar-bu-defa-ulubat-golunde-ortaya-cikti4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5579 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.