Mehmet Coşkundeniz Yeniden, her zaman aşk
HABERİ PAYLAŞ

Yeniden, her zaman aşk

Geçmişte yaşanan aşkların, ruhta bıraktığı tortular bir süre sonra bilinçaltında korku olarak gün yüzüne çıkıyor. Yeni bir ilişkiye başlanacağı zaman ya da ilişkinin içerisindeyken korku insanda ‘baskı unsuru’ oluşturuyor.

Aşkı yaşamak yerine kişi kendini ve karşısındakini boğmaya başlıyor. Korkuyla beraber şüphe de yakaya yapışıyor ve iş iyice çetrefilleşiyor. Kişi, bu durumdan kurtulmak istedikçe daha da batıyor. Batıkça hep başkasını, hep karşısındakini suçluyor, kendisini aklıyor.

Bir ilişkiye başlamak için önce insanın kendisini hazır hissetmesi şart. Bir önceki ilişkide meydana gelen yürek yaraları iyileştirilmeden yeni biriyle ilişkiye başlamak büyük hata. Yürek yaralarını iyileştirmenin yolu da yüzleşmekten geçiyor.

Haberin Devamı

Kişinin kendi yaptığı hataları da göz önüne alması, gerekirse kendini acımasızca eleştirmesi şart. Bilinçaltımızda birikenler bizim için zehirdir. Bu zehri akıtmalı ve etkisinden kurtulmalıyız. İşte bunu sağlamanın 10 yolu:

1. YEDEK OYUNCU KULLANMA

İlişkin bittiğinde sakın yedekteki birini devreye sokma. Bu, hastalığın üzerini kapamaktan başka işe yaramaz. Üstelik hem bunun pişmanlığını yaşarsın hem de yüzleşmeyi geciktirdiğin için eskisinin etkisinden daha zor kurtulursun.

2. TEK SUÇLU O DEĞİL

Terk edildiysen ya da aldatıldıysan bile bu işin sorumluluğunu sadece bunu yapana yıkma. İlişkini baştan sona bir düşün. Onu buna iten etkenlerde senin rolün var mı yok mu? Bu sorunun yanıtını doğru veremezsen düzgün ilişki kuramazsın.

3. ARKADAŞLARINA GÜVENME

Arkadaşlar iyidir. Onlar hep seni haklı görür. Oysa senin acımasızca eleştirilmeye ihtiyacın var. Bu nedenle ilişkinin hesaplaşmasını yaparken bunu arkadaşlarına dert yanarak yapma. Ya becerebiliyorsan tek başına yap ya da bu işin uzmanlarından yardım al.

4. GİDEN GİTTİ, KABUL ET

Gidenin gerekçesi sana tatmin edici gelmemiş olabilir. Ama bu gerçeği değiştirmez, giden gitmiştir. Hâlâ “Neden gitti?” sorusunun yanıtını arama. Ben sana o yanıtı veriyorum, paşa gönlünün keyfi için gitti. Bu soruyu sormak yerine “Gitti ama bana güzel anılar bıraktı” demelisin.

Haberin Devamı

5. İNTİKAM BEYHUDE BİR UĞRAŞTIR

İntikam almak fikrine saplanıp kalma. “Onu geri döndüreceğim, süründüreceğim, yalvartacağım” gibi düşünceler ancak filmlerde gerçekleşir. E sen de film oyuncusu olmadığına göre! Yapman gereken şey, yeni hayatına adım atmak için geçmişi geride bırakmak olmalıdır.

6. UMUT ETMEYİ BIRAK

Yüzleşmeyi tam anlamıyla yapabilmen için onun tamamen gittiğini ve bir daha dönmeyeceğini kabullenmen gerek. Umudun devam ettikçe bu yüzleşmeyi gerçekleştiremezsin. Bu durumda da süreç uzar ve sen daha çok acı çeker hale gelirsin.

7. KENDİNE KARŞI DÜRÜST OL

Geçmişte yaşadığın ilişkinin ileride sende özgüven eksikliğine neden olmamasını istiyorsan kendine karşı çok dürüst olmalısın. Sadece sevgililik ilişkilerini değil, belki dostlarınla ve ailenle olan ilişkilerini de sorgulamalısın.

8. YÜZLEŞMEYE ZAMAN AYIR

“Saldım çayıra, mevlam kayıra” sözü ilişkiler için geçerli değildir. Bir ilişkiyi yürütmek bir mesai ister unutma. Aynı şekilde kendinle yüzleşmek de. Bunun için her gün zaman ayırmalısın.

Haberin Devamı

9. HATALARINI KAĞIDA DÖK

Yazmayı dene. Kendinde gördüğün her türlü hatayı yaz. Bir daha okumak istemeyebilirsin ama mutlaka yaz.

10. HAYDİ HAREKETE GEÇ

Bilinçaltındaki korkulardan kurtulduktan sonra nasıl tazelendiğini, yeni bir ilişkiye nasıl hazır olduğunu görüp şaşıracaksın. Öyleyse şimdi, şu an, seni bırakıp gideni suçlamayı bırak hemen yüzleşmeye geç.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder