Yanında 'İskeletor'la yakalandı, 400 dolar ceza yedi

Trafik sıkışıklığını engellemek için konulan yasayı, bir iskeleti yolcu gibi göstererek delmeye çalıştı... ABD'nin Arizona eyaletinde, sadece birden fazla yolcusu bulunan araçların kullanabildiği şeritten gidebilmek için yanına şapkalı bir iskeleti oturtan adama ceza kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Arizona eyaletinde bir sürücü, en az iki yolcusu olan araçların gittiği şeritte yan koltuğunda bir iskeletle yakalandı. Bu şeritten giderek trafiğe takılmamayı hedefleyen 62 yaşındaki sürücü, iskeleti sarı bir iple koltuğa bağlamış, başına gözlerine kadar inen kamuflaj desenli bir şapka geçirmiş ve kucağına da bir kutu koyuvermişti.

'HE-MAN DEĞİLSİN'

Sürücüye 400 dolarlık ceza yazılırken, Arizona polisi benzer taktiklere başvurmayı planlayanları sosyal medyadan kinayeli bir dille uyardı. İskeletin fotoğrafının paylaşıldığı Twitter mesajında, "Bu şeridi yanınızda İskeletor otururken kullanabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Büyük hata!" denildi. Mesajda, #İyiDeneme ve #SenHeManDeğilsin etiketlerine de yer verildi.

TRAFİK SIKIŞIKLIĞINA ÇÖZÜM ARAYAN ŞERİT

Söz konusu şerit, eyalette trafik sıkışıklığını azaltmayı amaçlıyor. Sürücüyle birlikte en az iki yolculu araçların kullanmasına izin verilen şeritle, halkın arabaları paylaşmaya teşvik edilmesi hedefleniyor. Ancak Arizona polisi, yalnız şoförlerin bu şeritten gitmek için başvurduğu numaralara alışık. 2079 yılında yaklaşık 7 bin sürücüye bu şeritte ceza kesildi. Geçtiğimiz nisan ayında da yine erkek bir sürücü beysbol şapkası ve güneş gözlükleri takan bir mankenle yakalanmıştı. (DIŞ HABERLER)