MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin açıldığı günden itibaren kapsamlı bir şekilde hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Konforlu ve nitelikli odaların bina içerisinde yer aldığının altını çizen Başhekim Doğan, “Kadın Doğumla ilgili hocalarımızı tamamladık. 10 ‘un üzerinde kadın doğumla ilgili hocamız şuan görev yapıyor. Şuan sadece çocukla ilgili yan dallarda sıkıntı yaşıyoruz. Ancak inşallah Haziran ayında Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Alerji ve Çocuk Nöroloji branşlarımız dolacak. Mecburi hizmetini bitirmiş ve doktor öğretim üyesi olarak Üniversitemize gelecek hocalarımız var” dedi.

Çocukla ilgili sıkıntı yaşanan yan dallarla ilgili problerim ortadan kalkacağını aktaran Başhekim Doğan, “Sivas’a gelen hocalarımız kalıcı olarak hastanemizde görev yapacak inşallah. Hocalarımızın mecbur hizmetleri bittikleri için artık başka yerlere gitme durumları inşallah olmayacak. Hastanemizin tıbi açısdan son derece donanımlı olduğu ve Sivas’ın güzelliğini anlatıyoruz. Üniversitemize gelen ve Üniversitemizden ayrılan hocalarımız var. Üniversitemizden giden hocalarımız ya emekli oluyor yada çocuklarının eğitiminin devamı için başka illere gidiyorlar. Bazıları ise 25 yıl Sivas’ta hizmet verdiğini 5-10 yılda başka ilde hizmet etmek istediğini söylüyor. Bir kısmının yine ailesi burda olmuyor. Ancak şu bir gerçek Sivas’a gelen hocalarımızın sayısı çok fazla. Önümüzdeki dönemde de Sivas’a gelen hocalarımızın sayısının artmaya devam edeceğini hep birlikte göreceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“AŞILAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Cumhuriyet Üniversitesinde yapılan aşılama çalışmalarına da değinen Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan sözlerini, “10 tane aşı polikinliği açtık. Önce sağlık çalışanlarımızın ilk doz aşılarını yaptık. Sağlık çalışanlarına ikinci doz aşı da yapılmaya başlandı. Yüzde 80 civarında bir aşılama oranımız oldu. Şuan Sağlık Bakanlığının belirlediği sıralamaya göre gelenlere aşılarını yapıyoruz. 2021 yılının sonuna kadar salgının süreceğini düşünüyorum. Aşılama oranı artarsa daha fazla insan aşılanırsa salgının o kadar çabuk önüne geçilebilir” şeklinde sonlandırdı.