Virüsü kopyasıyla vuracaklar: Genomu çıkarıldı

Virüsü kopyasıyla vuracaklar: Genomu çıkarıldı

Çin’de en az 132 kişinin ölümüne yol açan ve en az 15 ülkeye sıçrayan virüsü yok etmeye yönelik çabalarda önemli bir aşama kaydedildi.

Avustralyalı biliminsanları, virüsü laboratuvar ortamında kopyalamayı başardı. Bu gelişmeyle, virüsün erken teşhisinin sağlanması umuluyor.

Melbourne’daki bir laboratuvarda yapılan çalışmada, virüsü kapan bir hastadan örnek alındı. Biliminsanları, virüsün kopyasını çıkardı. Şimdi, kopya üzerinde yapılacak çalışmalarla, virüsü kapan ancak kuluçka süresinde henüz semptomları göstermezken başka insanlara yayan hastalarda erken teşhisin sağlanması bekleniyor. Bu keşfin Dünya Sağlık Örgütü’yle de paylaşılacağı açıklandı.

BRITISH AIRWAYS UÇUŞLARI ASKIYA ALDI, AVUSTRALYA KARANTİNA ADASI PLANLIYOR

Virüsten farklı ülkelerde etkilenen kişilerin sayısının 6 bine yaklaştığı sanılıyor. Son olarak Avustralya’da altıncı vaka teyit edildi; Birleşik Arap Emirlikleri ise bir kişide virüsün tespit edildiğini açıkladı. Çok sayıda ülke vatandaşlarını Çin’den tahliye etmek için girişimde bulunurken, Avustralya’da bu kişilerin belirli bir süreliğine Christmas adasında karantina altında tutulması önerisi tartışılıyor. ABD de, tahliye ettiği vatandaşlarını bir hava üssüne götürmüş durumda. İngiliz Havayolları British Airways ise Çin uçuşlarını askıya aldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.