Vali Öksüz Kars’ta okulların açılacağı tarihi açıkladı

Vali Öksüz Kars’ta okulların açılacağı tarihi açıkladı

Kars Valisi Türker Öksüz, öğrencilerin merakla beklediği okulların açılacağı tarihi açıkladı.

Volkan KARABAĞ

Kafkas Üniversitesinde gün dönemi yüz yüze eğitimin ertelenmesinin ardından gözler ortaöğretimin açılacağı tarihe çevrildi. Kars’ta binlerce öğrenci okulların açılacağı ve yüz yüze eğitimin başlamasını merakla beklerken ilk açıklama Kars Valisi Türker Öksüz’de geldi.

Vali Öksüz, okul öncesi ve 1’nci sınıf öğrencilerin 21 Eylül 2020 Pazartesi günü belirlenen kurallar içerisinde yüz yüze eğitim ve öğretime başlayacağını, diğer sınıfların ise uzaktan eğitimle devam edeceğini söyledi.

Vali Öksüz yaptığı açıklamada, "Okul öncesinde ve 1’nci sınıfta olan öğrencilerimiz normal Pazartesi günü belirlenen kurallar içerisinde eğitim ve öğretime başlayacak. Okullarımızda gerekli tedbirlerimizi aldık inşallah bir sıkıntı olmadan eğitim ve öğretime başlayacağız ama şunu ifade etmem lazım; eğitim ve öğretime başlıyoruz, bunun kesintisiz olması için ve diğer sınıfları da yüz yüze eğitim ve öğretimle buluşturmamız için mutlaka salgını kontrol altına almamız lazım. Her şeyi salgını kontrol altına almamıza bağlı. Burada inanın tek gücümüz var; o da kurallara uymak. Başka hiçbir şekilde bu salgın tehlikesini ortadan kaldıramayız. 3 kurala uymak zor bir şey değil, buna uyarsak eminim kısa sürede normal eğitim faaliyetine de geçebiliriz. Ama önce vaka sayılarındaki tırmanışı durdurmamız lazım ve bu tehlikeyi ortadan kaldırmamız lazım." dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler