Uyarı özellikle gençlere: Pozitif vakalar ücretsiz ilaçları mutlaka kullansın

Uyarı özellikle gençlere: Pozitif vakalar ücretsiz ilaçları mutlaka kullansın

Kovid-19 testi pozitif çıkan gençleri özellikle uyaran Prof. Dr. Bünyamin Sertoğullarından "Tedavi edici ilaçları kullanmayan özellikle genç hastalarda bu hastalık daha ağır seyrediyor. Tedavi süreçlerinde daha çok yoğun bakıma ihtiyaçları oluyor" dedi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bünyamin Sertoğullarından, koronavirüs teşhisi konulan ancak Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz verilen ilaçları kullanmayanların hastalığı daha ağır geçirdiğini söyledi.  

"ÖZELLİKLE GENÇLER İLAÇLARI KULLANMIYOR"

Bu ilaçların tüm dünyada güvenilirliğinin kanıtlandığını belirten Sertoğullarından, şunları kaydetti:

"Hastanelerde tedavi gören Kovid-19 hastalarıyla yaptığımız görüşmelerde tedavi edici ilaçları kullanmadıklarını görüyoruz. Özellikle de genç yaştaki Kovid-19 hastaları tedavi edici ilaçları kullanmıyor. Sosyal medyada, ilaçların sayısının biraz fazla olması nedeniyle yanlış bir bilgilendirme olduğunu görüyoruz. Kovid-19 sürecinde bu ilaçların kullanılması, vücuttaki viral yükü azaltırken, virüsün vücutta çoğalmasını yavaşlatıyor.

"KULLANILMAZSA HASTALIK AĞIR SEYREDİYOR"

Bu da bağışıklık sistemimize virüs ile mücadele etmesinde destek sağlıyor. Tedavi edici ilaçları kullanmayan özellikle genç hastalarda bu hastalık daha ağır seyrediyor. Tedavi süreçlerinde daha çok yoğun bakıma ihtiyaçları oluyor. İyileşseler bile akciğerlerinde ya da vücutlarının farklı organlarında hasarlar bırakıyor."

01-002.jpg

"İLAÇLARI KULLANMAK VATANDAŞLIK GÖREVİ..."

Hastanelerin yoğun bakım servisinde çok sayıda genç hastanın tedavi gördüğünü belirten Sertoğullarından "Belki bazı genç hastalarımız Kovid-19'u yaşlılara göre daha hafif semptomlarla geçiriyorlar ama tedavi edici ilaçları kullanmadıkları için hastalığı bulaştırma oranları daha çok artıyor. Bu ilaçları başta gençler olmak üzere herkes kullanmalı. Vatandaşlarımız, ilaç kullanmayı bu süreçte vatandaşlık görevi olarak görmeli ve böyle davranmalı" dedi.

"İZMİR'DE DE İLAÇ KULLANMA ORANI DÜŞÜK"

Sertoğullarından, İzmir'de tedavi edici ilaç kullanım oranlarının düşük olması nedeniyle hastaneye başvuran Kovid-19 hastalarının sayısının her geçen gün arttığını, bu durumun Mart ayından bu yana hastalıkla savaşan sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte 29 bin 845 kişi koronavirüse yakalandı. Sağlık Bakanlığı'nın 27 Kasım verilerine göre, son 24 saatte 177 kişi hayatını kaybetti. 177 kişinin hayatını kaybetmesiyle Mart'tan bugüne kadar en yüksek vefat sayısı görüldü.

Toplam test sayısı 18 milyon 72 bin 981'e ulaştı. Hasta sayısı 481 bin 198, vefat sayısı 13 bin 191, ağır hasta sayısı 4 bin 816, aktif hasta sayısı 75 bin 391 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 27 Kasım verileri ile ilgili "Bugün tespit edilen 6592 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 5 bine yaklaştı. Kayıplarımız artıyor. Tedbirlere sıkı uyarsak kısıtlama olmadan da mücadele edebiliriz. Yoksa kısıtlamalar kaçınılmaz olur. En güvenli yer evimizdir" paylaşımı yaptı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN