Uşak'tan deprem bölgesine 20 bin battaniye

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, yaptığı açıklamada Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından başlattıkları çalışma kapsamında bölgeye acil olarak battaniye gönderdiklerini söyledi.
Uşak'tan deprem bölgesine 20 bin battaniye

 Uşak Belediyesi, Uşak Organize Sanayi Bölgesi, Medical Park Uşak Hastanesi'nin katkılarıyla sağlanan battaniyelerin yola çıktığını aktaran Kocabıyık, şunları kaydetti: "Uşaklı hemşehrilerimizin destekleriyle Elazığ'daki vatandaşlarımıza elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Zaman birlik ve beraberlik zamanı, yaralarımızı sarma zamanı. İlk etapta 4 tırla 20 bin battaniyeyi bölgeye gönderdik. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim, memleketimizi her türlü afetlerden korusun."

Uşak Belediyesi, Elazığ ve Malatya’ya gönderilmek üzere Uşakspor ile bir proje başlattı. “Bütün şehir kenetleniyor” projesi kapsamında vatandaşlara çağrıda bulunarak desteklerini istedi.

Vatandaşlar gerek TR79 0011 1000 0000 0088 5505 80 numaralı iban hesabı aracılığıyla ve gerekse 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda oluşturulan yardım toplama çadırı aracılığı ile bağışlarını ulaştırabilecek. Kampanya kapsamında 1 adet battaniye 25 TL üzerinden hesaplanacak.