Uşak'ta dolandırıcılık operasyonu

Aralarında Uşak’ında olduğu İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda, avukatlık bürolarının adlarını kullanarak vatandaşları 700 bin lira dolandıran 12 şüpheli yakalandı.
Uşak'ta dolandırıcılık operasyonu
Alınan bilgilere göre, son yıllarda telefon yolu ile vatandaşı dolandıran kişilerin ardından bu kez avukatlık bürolarının adını kullanarak telefonla ulaştıkları kişilere ‘haciz işleminiz başlayacak’ diye dolandıran yeni bir şebeke tespit edildi.

 

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kişileri telefonla arayarak kart borçlarının olduğu veya haklarında icra takibi başlatıldığını öne süren dolandırıcılar ile ilgili operasyon başlattı. Kendilerini ‘avukat’ olarak tanıtıp 50’nin üzerinde vatandaşı haklarında icra takibi başlamakla ikna ederek, 700 bin TL dolandıran 14 kişilik şebekeye yönelik İstanbul, Afyonkarahisar, Ankara ve Uşak’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

Operasyonlarda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi..