Uşak’ta çıplak arama iddiaları Akşener ve Şahin’i karşı karşıya getirdi

Uşak’ta; “Gözaltında kadınlara çıplak arama yapıldı” iddiaları bu kez de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özlem Şahin’i karşı karşıya getirdi.
Uşak’ta çıplak arama iddiaları Akşener ve Şahin’i karşı karşıya getirdi

HDP Kocaeli Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, Uşak’ta "FETÖ"ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 30 kadına emniyette çıplak arama yapılmasına ilişkin iddiaları geçtiğimiz Eylül ayından bu yana ortalığı karıştırmaya devam ediyor.

Bu kez de TBMM İYİ Parti Grubuna seslenen Genel Başkan Meral Akşener, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in Uşak'taki çıplak arama iddialarını reddederken, "Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir" ifadelerini kullanmasına çok sert tepki gösterdi.

Akşener, grup konuşmasında şunları söyledi:

"Bugünlerde AK Parti'nin üst düzey kadroları, milletimize tepeden bakan o çirkin tavırlarını, insanımızı sürekli kutuplaştıran o kirli zihniyetlerini, teker teker dışa vurmaya devam ediyor." diyen Akşener, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik olarak, "Bir AK Parti milletvekili, üstelik de, kadın bir milletvekili, çıktı AK Parti'ye göre onurlu kadının tarifini yaptı. Tacize, tecavüze, utanmazlığa maruz kalan kadınlar için, utanmadan, 'Onurlu kadın bir sene beklemez, ertesi gün şikayet eder' dedi. Yani bu arkadaş diyor ki; 'Tacize, tecavüze uğrayan kadın susuyorsa, susmak zorunda kalıyorsa, onursuzdur', 'Aradan zaman geçtikten sonra konuşuyorsa, yine onursuzdur'. Milletin vekili olduğunu iddia eden bir insanın sözlerine bakar mısınız?"

"7 Haziran 2015'te damadın abisinin televizyonunda bana 'eşimi aldattığıma' dair imalı bir iftira atıldı. Buna ben susmadım, çok sert bir tavır, tutum aldım, anında konuştum. Bu kadın milletvekilinin (AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin) 'Niye zamanında konuşmuyorlar' dediğini söylüyorum. Bana göre gök kubbeyi aşağıya indirmeye çalıştım. Sonra dördüncü gün Sayın Erdoğan beni aradı."

"Bu arkadaşların siyaset anlayışında makbul olan liyakat değil, cehalet olduğundan, özellikle, bilmedikleri, anlamadıkları konularda, üst perdeden konuşmayı marifet sayıyorlar. Doğrusunu anlatmak da, mecburen bizlere düşüyor. Bu arkadaşların, bilimle pek ilgileri olmadığını biliyoruz ama psikologlar, araştırmacılar diyor ki; 'Kadınların yaşadığı travma ne kadar ağırsa, ortaya çıkması da o kadar zordur', 'Toplum baskısı ne kadar ağırsa, bu konuları konuşmak da o kadar zordur.'"