Uşak’ın ıssız adamı aşkı uğruna 29 yıl dağlarda yaşadı

Uşak Merkez İlçeye bağlı İlyaslı Köyünde yaşanan gerçek bir olay, eski siyah beyaz Türk filmlerini aratmıyor.
Uşak’ın ıssız adamı aşkı uğruna 29 yıl dağlarda yaşadı

Sevdiği kıza kavuşamayan 72 yaşındaki Durmuş Ali Duman,  29 yıl dağlarda herkesten uzak bir hayat yaşadı. Tüm ısrarlara rağmen köyüne dönmeyi kabul etmeyen yaşlı adamı genç Muhtar Ramazan Temel (30), defalarca ayağına giderek köye dönmeye ikna etti.

DAYANAMAYINCA DAĞLARA KAÇTI

İlyaslı Köyünden Durmuş Ali Duman’ın öyküsü, askerden geldikten sonra platonik olarak sevdiği ve bir türlü açılmadığı kızın başkası ile evlenmesi ile başladı.

Edinilen bilgilere göre; sevdiğine kavuşamayan Durmuş Ali Amca, psikolojik bunalıma girerek hayata küstü ve İlyaslı köyündeki evinde yalnız yaşamaya başladı. Kimseyle görüşmeyen ve konuşmayan ‘Issız Adam’ 1992 yılında 43 yaşındayken köydeki evini terk ederek dağlarda mağaralarda veya kendi yaptığı derme çatma kulübelerde yaşamaya başladı.

Dönemin muhtarları ve daha sonra İlyaslı’nın belde olması nedeni ile seçilen belediye başkanlarının tüm ısrarına rağmen köye dönmeyi kabul etmeyen ‘Isısız Adam’ rahatsız edilmemek için sürekli yer değiştirmeye, İlyaslı ve Güre köyleri arasındaki dağlarda yaşamaya başladı. Durmuş Ali Amca’nın bu taktiği işe yaradı ve kimse kendini aramaz oldu.

GENÇ MUHTAR SONUNDA BAŞARDI

Ta ki; 2019 yerel seçimlerinde Ramazan Temel’in 28 yaşında muhtar seçilmesine kadar. Genç muhtarın yaşlı köylüsünün dağlarda yalnız yaşamasına gönlü bir türlü razı olmadı. Gerek kendi, gerek eş ve dostları araya koyarak Durmuş Ali dayısını köye inmeye ikna etmeyi başardı.

Köye dönen Durmuş Ali Duman’ı muhtar Ramazan Temel’in önderliğinde muhtarlık çalışanları Halil İbrahim ve Rafet, Durmuş Ali dayıyı güzelce yıkadı,  tıraş ettiler. Tırnaklarını kestiler, üstünü başını değiştirdiler ve köy muhtarlık binasında konaklamasını sağladılar.

Konu ile ilgili www.usakgundem.com’a özel açıklamalarda bulunan Muhtar Ramazan Temel, “Köylümüz olan Durmuş Ali dayının yıllardır dağlarda durmasından dolayı sonunda ikna ederek muhtarlık olarak getirip köyümüz odasına çok şükür yerleştirdik Köylümüz olarak hep birlikte Durmuş Ali dayımıza hep birlikte sahip çıktık. Gerek köyümüzde yaşayan gerekse yurt dışında yaşayan köylülerimizin yardımı ile en kısa zamanda Durmuş Ali dayımızın evini tadilat ettirip kendi evine yerleştireceğiz inşallah” dedi.

(SALİH KILINÇ/ ÖZEL HABER)