Uşak Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü Şampiyon Oldu

7-8 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara’da yapılan ve Uşak'tan üç cirit kulübünün katıldığı Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, 2019 yılı Atlı Cirit 1. Ligi Şampiyonasını Uşak Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü kazandı
Uşak Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü Şampiyon Oldu

Ankara TJK 75.Yıl Hipodromunda yapılan yarı final karşılaşmalarında, Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü, Erzurum temsilcisi Sancak Atlı Cirit Spor Kulübü’nü mağlup etmeyi başarmış, günün diğer maçında ise iki Uşak takımı, Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü ile Susuzören Atlı Cirit Spor Kulübü karşılaşmış, karşılaşmayı Susuzören Atlı Cirit Spor Kulübü kazanmıştı.

Finale adını yazdıran iki Uşak temsilcisi bugün şampiyonluk için at koşturdu. TJK 75.Yıl Hipodromunda nefes kesen anların yaşandığı karşılaşma sonucunda Uşak Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü kupayı havaya kaldırdı.

Tarihinde bir ilke imza atan Uşak, dört takımın yer aldığı yarı final karşılaşmalarına üç takım yollamayı başarmış ve bu başarı ulusal basında ses getirmişti. Ciritin başkenti olarak anılan Uşak, yine bir ilke imza atarak Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, 2019 yılı Atlı Cirit 1. Ligi Şampiyonu çıkarmayı başardı.

UŞAK TEMSİLCİSİLERİ ŞAMPİYONAYA DAMGA VURDU

Üçüncü ve dördüncünün belirlendiği günün diğer karşılaşmasında, Erzurum temsilcisi Sancak Atlı Cirit Spor Kulübü ile Uşak Temsilcisi Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü mücadele etti. Kıran kırana gecen maçta sevinen taraf Erzurum temsilcisi Sancak Atlı Cirit Spor Kulübü oldu. Karşılaşmaların ardından sıralama şu şekilde oluştu;

1. Uşak Bir Eylül İhtisas Atlı Cirit Spor Kulübü

2. Uşak Susuzören Atlı Cirit Spor Kulübü

3. Erzurum Sancak Atlı Cirit Spor Kulübü

4. Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü