Aslen Trabzonlu olan ünlü dizi yapımcısı Banu Akdeniz, Ünye'de 10 derslikli Özel Eğitim Anaokulu yaptıracak. ATV'de yayınlanan 'Hercai' dizisinin de yapımcısı olan hayırsever iş insanı Banu Akdeniz, okulun yapım protokolünü Valilik Makamında, Vali Tuncay Sonel ve İl Mili Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ile birlikte imzaladı. 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Bir okul daha yapmak için kıymetli bir hayırseverimiz ile bir aradayız. Trabzonlu iş insanı, hayırsever, 'Hercai' dizisinin yapımcısı, çok değerli Banu Akdeniz Hanımefendi bulunuyor. Ünye'de 10 derslikli Özel Eğitim Anaokulu yaptıracak, eğitime katkıda bulunacaklar. Sağolsunlar, kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ŞEHİT EREN BÜLBÜL'ÜN İSMİ YAŞATILACAK"

"Yapılacak olan anaokulumuz Ordu'muz için çok önemli. Özel Eğitim Anaokulu ihtiyacı da karşılanmış oluyor" diyen Vali Tuncay Sonel, hayırsever Banu Akdeniz tarafından yaptırılacak olan Özel Eğitim Anaokuluna, Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de tarihinde teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün isminin verileceğini ifade etti. Vali Sonel, "Banu Hanım gibi hayırseverlerin sayısının artmasını diliyoruz. Anaokulumuzda öğrenim görecek çocuklarımızın duası sizler için önemli olacak. Allah razı olsun" dedi. 

Banu Akdeniz de, "Rabbim bana böyle bir hayır yapmayı nasip etti. İnşallah çok güzel olur. Daha güzel şeyler yapmayı da nasip eder inşallah. Bugün imzalarımızı attık. Yakında temelimizi de atıp, okulumuzu hemen bitirmek istiyoruz. Şehitlerimizin isimleri her zaman ölümsüzdür. Onların isimlerini bu şekilde yaşatmanın da güzel olacağını düşündük. Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah vatanına, milletine, ailesine faydalı çocuklarımız yetişir" diye konuştu. 

"ORDU'NUN ORGANİK BEBEĞİ HERCAİ DİZİSİNDE TANITILACAK"

Düzenlenen protokol imza töreninin ardından hayırsever iş insanı ve  dizi yapımcısı Banu Akdeniz ile bir süre sohbette bulunan Vali Tuncay Sonel, Ordu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 52 kadın tarafından üretimi yapılan yöresel organik bebekten bahsetti. Tamamen organik olan ve yöresel motiflerle süslenen bebeklerin çok ilgi gördüğünü belirten Vali Tuncay Sonel, ilgiyle izlenen 'Hercai' dizisinin yapımcısı Banu Akdeniz’den dizide organik bebeklerin tanıtılmasını istedi.   

Ünlü yapımcı Banu Akdeniz de yapılan çalışmayı çok beğendiğini ve takdir ettiğini ifade ederek 'Hercai' dizisinde Ordu'daki kadınlar tarafından üretilen organik bebeklerin tanıtımına yer vereceğinin sözünü verdi.

Editör: TE Bilisim