Uğur Mumcu Sarıyer'de anıldı

Uğur Mumcu Sarıyer'de anıldı
1993'te evinin önünde katledilen yazar, araştırmacı - gazeteci Uğur Mumcu Sarıyer Belediyesi tarafından adının yaşatıldığı parkta kendisine ait sözlerle anıldı.

Araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun bombalı bir saldırıyla katledilmesinin üzerinden 27 yıl geçti. Adalet ve demokrasi mücadelesinde bayraklaşan Uğur Mumcu Sarıyer Belediyesi tarafından adının yaşatıldığı parkta kendisine ait sözlerle anıldı.

24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde aracına yerleştirilen bomba ile katledilen yazar, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölüm yıl dönümünde Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği programla anıldı. Törene çok sayıda Sarıyerli vatandaşın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Sözlerinin vatandaşlar tarafından seslendirildiği törenin sonunda Uğur Mumcu anısına fotoğrafı önüne karanfiller bırakıldı.

“ONUN FİKİRLERİ HALA YAŞIYOR”

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde parktaki büstün çalınmasına değinerek şunları söyledi: “Uğur Mumcu’yu andığımız bu günde onun büstüne bile tahammül edemeyen ve bizim için önemini anlamayanları kınayarak konuşmama başlıyorum. Uğur Mumcu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağlılığı onurlu fikirleri ile hala yaşamaktadır. 30 yıl önce yazdığı yazılar sanki günümüz için yazılmıştır.”

mumcu1.jpg

“ANMAMAK KAYIP OLUR”

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ise Mumcu anısına yaptığı konuşmada şu başlıklara değindi: ”Bizler Uğur Mumcu’yu anmaktan geri kalırsak o gün bizim için kayıp olur. Anılarını yaşatmak için ilkelerini sonsuza kadar korumaya gayret edeceğiz.”

mumcu2.jpg

“MÜCADELEYİ ÇOĞALTMALIYIZ”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç törende yaptığı konuşmada “Uğur Mumcu ve onun gibi diğer toplum önderleri bir ışık yakabilmek için ölümü bile göze aldılar. Bu ülke insanı için hiçbir ayrım yapmadan herkes için daha iyi bir dünya için mücadele ettiler. Bizler de bugün onlar için bir araya gelmeliyiz. Halkımıza çağrı yapmalıyız; ‘Unutma’ diyor ya hani Uğur Mumcu bunu halka anlatmak lazım. Çünkü bunu anlamıyor olmanın bedeli çok ağır olacak. Yapacak çok işimiz var. Bizler mücadeleyi biraz daha çoğaltmalıyız, doğru hedeflerle. 30 sene önce söylediklerini hissederek insanlara anlatmalıyız” sözlerine yer verdi.

Bu haber toplam 11544 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT