TÜGVA saldırıları kınadı

TÜGVA saldırıları kınadı
ABONE OL
TÜGVA Aydın Şubesi, son bir hafta içerisinde ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Batı Şeria bölgesindeki Gazze'ye yönelik artan saldırıları protesto etmek ve bu bölgedeki 34 şehidi anmak amacıyla Kent Meydanı’nda açıklama yaptı.

ABDURRAHMAN FIRAT- Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın Şubesi, öğle namazından sonra Kent Meydanı’nda siyonist zulmüne karşı yayınladıkları bildiriyi açıkladılar.
Grup adına açıklama yapan TÜGVA Teşkilat Mensubu Kerem Demirkol, “Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik artan hain saldırıları sonucu, yüreklerimizi derinden sarsan kayıpların haberini almış bulunmaktayız. Bununla beraber terör örgütü İsrail'e karşı yiğitçe savaşan, ilk kıblemizin bulunduğu mukaddes toprakların namusu için canını hiçe sayan yiğit kardeşlerimizi anıyoruz.  İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük zulümlerden biri, Filistin’de işlenmeye devam etmektedir. Dünyanın sessiz kaldığı bu acı hadiseye karşı, tüm mazlumların ümidi olan Türkiye'den bir ses, bir nefes, bir yumruk olmanın ümidi içerisindeyiz. TÜGVA teşkilat mensupları olarak bugün burada tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki; Türkiye, tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek; din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir.” dedi. 

Demirkol açıklamasına şöyle sürdürdü; “Kendilerini dünyanın efendisi, geri kalanını da köle olarak gören; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bu vahşi ve saldırgan güruhun durdurulması için bütün insanlığı göreve davet ediyoruz. Üzerlerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yumulan, kimseye hesap verme gereği duyulmadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tasallut edilen, ilk kıblesine el uzatılan İslam Dünyası’nın mensuplarına sesleniyoruz;
Filistin, dar bir coğrafyada bulunan Müslüman bir azınlığın meselesi değil, tüm İslam âleminin meselesidir.
Filistin bizimdir, Gazze bizimdir, Kudüs bizimdir! Kanımızın son damlasına kadar, bu zulmü durdurmak için mücadele etmek en asli görevimizdir” diyerek konuşmalarına son verdi. 

Açıklamaların ardından grup dağıldı.

whatsapp-image-2019-11-16-at-19-57-53.jpegwhatsapp-image-2019-11-16-at-19-58-06.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum