TSD Başkanı Küçük’ten “Engelliler Günü” kutlamama kararı

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, engelli bireyler olarak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kutlamama kararı aldıklarını açıkladı.
TSD Başkanı Küçük’ten “Engelliler Günü” kutlamama kararı

Küçük, yaptığı açıklamada, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nü kutlamıyoruz. Çünkü engelli olduğumuzu mu kutlayacağız? Hiç birimiz engelli olmayı kendimiz tercih etmedik. Doğum esnası hatalar,  yanlış tedavi, trafik kazaları, terör süreğen hastalıklar vb. nedenlerle engelli olduk” dedi.

Engellilerin en büyük sorunun ‘erişe bilirlik’ olduğuna dikkat çeken Küçük, “Kamuya, sosyal yaşama, hizmete, bilgiye erişmekte çok zorlanıyoruz. Erişilebilirlik kanunu 10 yılı geçen sürede çıkmasına rağmen ötelenerek sorunumuz devam etmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarını daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Rapor Yönetmeliği sıkıntımız devam etmekte ve bir çok engellinin maaşları kesilmektedir. Sağlık uygulama tebliğleri nedeniyle hak kayıplarımız artmaktadır. Bu sorunlarımızın çözümü, inanın engelli hayatının maliyeti sanıldığı kadar çok değildir. Önyargısız biraz empati ve iyi niyetle tüm sorunları birlikte çözebiliriz. Malum virüs dünyayı ve ülkemizi etkilemiş yasaklar olunca hayatın ne kadar çekilmez olduğu hepimizin malumudur.

Engelliler hayatları boyunca benzeri kısıtlamalarla yaşamak zorundadır. Engelliler de hayatın bir parçası ve gerçeğidir. Hayat paylaştıkça güzelleşir. Covid-19 nedeniyle sosyal aktivitelerimizi bu yıl yapmama kararı aldık” dedi.