"Trump'ın ek vergilerle ilgili kararı Çinli liderle yapılacak toplantının sonucuna bağlı"

"Trump'ın ek vergilerle ilgili kararı Çinli liderle yapılacak toplantının sonucuna bağlı"
© REUTERS/Damir Sagolj/Arşiv
© REUTERS/Damir Sagolj/Arşiv
By Tuba Altunkaya
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret savaşlarının sonlandırılmasına dair Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmek için ön koşulu olmadığı duyuruldu. Çin'den ithal edilen ürünlere yeni vergilerin getirilmesininse halen Trump'ın gündeminde olduğu aktarıldı.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın ticaret savaşlarının sonlandırılmasına dair Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmek için ön koşulu olmadığı duyuruldu.

Açıklamayı yapan Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Çin'den ithal edilen ürünlere yeni ek vergilerin getirilmesininse halen Trump'ın gündeminde olduğunu ifade etti.

G20 Zirvesi'nin yapıldığı Japonya'da iki liderin görüşeceğini söyleyen Kudlow, yeni vergilerle ilgili kararın cumartesi günü yapılacak toplantının sonucuna bağlı olduğunu belirtti.

Ekonomi danışmanı, "Trump'ın görüşmek için ön koşulu yok. Toplantının olumlu geçmesi halinde, Çin'in müzakere masasına dönmesi ve mayıs ayında kaldığımız yerden devam edebilmemiz kuvvetle muhtemel." diye konuştu.

Çin medyası, zirve öncesinde ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarını sonlandıracak taslak bir anlaşma üzerinde çalışıldığını ve Trump'ın görüşmeye ön şart olarak söz konusu taslak anlaşmanın hazırlanmasını öne sürdüğünü yazmıştı.

Trump ve Çinli mevkidaşı Şi Cinping, cumartesi günü Osaka kentinde, TSİ 13.30'da bir araya gelecek.

Ek kaynaklar • Reuters

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Çin ticaret savaşlarında ABD'yi suçladı: Geri adım atmayacağız

New York'ta Trump'ın 'sus payı' davasının görüldüğü adliye önünde bir kişi kendini yaktı

Donald Trump'ın 'sus payı' davası başladı