banner113

TEMA Vakfı Kurucusu Hayrettin KARACA Anısına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi.

20 Ocak 2020 Pazar günü hayata gözlerini yuman TEMA Vakfı kurucusu ve onursal başkanı Hayrettin KARACA anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

TEMA Vakfı Kurucusu Hayrettin KARACA Anısına Fidan Dikimi Gerçekleştirildi.
1992 yılında Ali Nihat GÖKYİĞİT ile birlikte kurdukları TEMA Vakfı'nın (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı) kurucularından olan ve onursal başkanlığını yürüten Hayrettin KARACA, 20 Ocak 2020 Pazar günü yaşama veda etti. Hayrettin KARACA'nın anısına Kıızltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ve TEMA Vakfı Kızıltepe İlçe Temsilciliği'nin desteğiyle Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğine Kızıltepe İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Mehmet AKDAĞ ve Muhsin CESUR, TEMA Vakfı Kızıltepe Temsilcisi Muhammed DAĞ ile temsilcilik yöneticilerinin ve gönüllülerinin yanı sıra okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikim etkinliği başlamadan önce TEMA Vakfı Kızıltepe İlçe Temsilcisi Muhammed DAĞ, yaptığı açıklamada "Bugün burada 1992 yılında TEMA Vakfının kuruculuğunu ve onursal başkanlığını yürüten ve dün itibariyle aramızdan ayrılan Sayın Hayrettin KARACA'nın anısına fidan dikmek için toplanmış bulunmaktayız. Hayrettin KARACA, gerçek bir doğasever ve toprak dostuydu. Kamuoyu tarafından da "Toprak Dede" olarak bilinirdi. Kendisinin başlattığı doğayı koruma mücadelesini kaldığı yerden TEMA gönüllüleri olarak devam ettireceğiz. Kendisine rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Başta TEMA ailesi olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Kendisini birkez daha saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından fidanlar toprakla buluşturuldu. TEMA Vakfı Kızıltepe İlçe Temsilcisi Muhammed DAĞ, etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür etti. Hatıra fotoğraflarının çekiminin ardından etkinlik sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2020, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER